Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΑΔΕ: Τετραήμερο λουκέτο σε υπότροπο beach bar στο Καβούρι - Το κόλπο με το κουμπί πανικού

ΑΑΔΕ: Τετραήμερο λουκέτο σε υπότροπο beach bar στο Καβούρι – Το κόλπο με το κουμπί πανικού

Τα κόλπα των επιχειρηματιών για να αποφύγουν το λουκέτο

Μπορεί το μέτρο του διήμερου λουκέτου, που επιβάλλει η ΑΑΔΕ για μη έκδοση ή διαβίβαση αποδείξεων, να στερεί σημαντικό τζίρο από τις επιχειρήσεις, ειδικά όταν έρχεται σε ημέρες υψηλής κίνησης, κάποιοι, όμως, φαίνεται ότι δεν πτοούνται.

Για το λόγο αυτό και οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φροντίζουν και επιστρέφουν στον τόπο του… εγκλήματος, ώστε να διαπιστώσουν αν το πάθημα έγινε μάθημα. Και, στην περίπτωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, στο Καβούρι, έπραξαν άριστα.

Η επιχείρηση είχε εγκαταστήσει το γνωστό στην πιάτσα κουμπί πανικού

Πρόκειται για το γνωστό beach bar,  στο οποίο είχε επιβληθεί διήμερο λουκέτο το καλοκαίρι, επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις.

Τι βρήκαν αυτή τη φορά οι ελεγκτές;

Τι είναι το κουμπί πανικού

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επιχείρηση είχε εγκαταστήσει το γνωστό στην πιάτσα κουμπί πανικού.

Πρόκειται για ένα λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον φορολογικό μηχανισμό και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Μόλις ενεργοποιηθεί, δίνει εντολή στον φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύνολο των αποδείξεων, που δεν έχουν κοπεί μέσα στη μέρα!

Όπερ και εγένετο.

Οι ελεγκτές το εντόπισαν και στην επιχείρηση επιβλήθηκε τετραήμερο λουκέτο, ως υπότροπη.

Έξυπνοι φοροέλεγχοι

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους: όπως έγραψε ο ΟΤ με 1.500 laptop που θα περιλαμβάνουν το φορολογικό παρελθόν των ελεγχόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματιών και 1.700 φορητά scanners τα οποία θα «διαβάζουν» τις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών ενισχύεται το οπλοστάσιο του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων ελεγκτικών όπλων «τρέχει» ήδη με την ΑΑΔΕ να έχει δώσει προθεσμία για την υποβολή προσφορών έως 21 Νοεμβρίου 2023 ενώ νωρίτερα, την 1η Νοεμβρίου σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθιερώνεται η υποχρέωση ενσωμάτωσης QR Code σε όλες τις αποδείξεις που έχουν υποχρέωση διαβίβασης στην ΑΑΔΕ.

Η προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.997.800 ευρώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού με την προμήθεια των φορητών υπολογιστών δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένης σύνδεσης για τη διενέργεια αποτελεσματικότερων ελέγχων ενώ με την προμήθεια των φορητών Scanners χειρός (QR scanners) αναμένεται να καλυφθούν οι ανάγκες για την ψηφιακή αναγνώριση – ταυτοποίηση των εγγράφων που φέρουν QR barcode και να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση του χρόνου επαλήθευσης της εγκυρότητας τους.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024