Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακαβιά: Έκρυψε πάνω από 41.000 ευρώ σε μετρητά σε λεωφορείο που ερχόταν από την Αλβανία

Κακαβιά: Έκρυψε πάνω από 41.000 ευρώ σε μετρητά σε λεωφορείο που ερχόταν από την Αλβανία

Πρόστιμο άνω των 10.000 ευρώ επέβαλε η ΑΑΔΕ στον οδηγό του λεωφορείου

Την απίστευτη μέθοδο με την οποία προσπάθησαν να μεταφέρουν παράνομα μετρητά από την Αλβανία στην Ελλάδα, ανακάλυψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε σε λεωφορείο με ελληνικές πινακίδες στην Κακαβιά, προερχόμενο από την Αλβανία, εντοπίστηκε κρυμμένο το ποσό των 41.690 ευρώ σε μετρητά.

Κατά την είσοδό του στην Ελλάδα, μέσω του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς, και μετά από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός -αλβανικής υπηκοότητας- είχε κρύψει τα χαρτονομίσματα σε διάφορα σημεία του λεωφορείου, χωρίς να τα δηλώσει στο Τελωνείο κατά παράβαση των διατάξεων για τα ρευστά διαθέσιμα.

Στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με το 25% του συνολικού χρηματικού ποσού -ποσό δηλαδή που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ- ενώ η υπόθεση τελεί υπό περαιτέρω διερεύνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

«Αποτροπή απόπειρας παράνομης εοσαγωγής ρευστών διαθέσιμων στην Κακαβιά

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκονται σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι ελεγκτές της, σημειώνοντας συνεχώς επιτυχίες στον τομέα περιστολής του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, καθώς και της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης ρευστών διαθεσίμων και ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό ελεγκτές της ΑΑΔΕ σταμάτησαν λεωφορείο με ελληνικές πινακίδες προερχόμενο από την Αλβανία κατά την είσοδό του στη χώρα μας μέσω του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς και μετά από έρευνα ανακάλυψαν χαρτονομίσματα αξίας 41.690 €. Ο οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, τα είχε κρύψει σε διάφορα σημεία του λεωφορείου, χωρίς να τα δηλώσει στο Τελωνείο, κατά παράβαση των διατάξεων για τα ρευστά διαθέσιμα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με το 25% του συνολικού χρηματικού ποσού, ενώ η υπόθεση τελεί υπό περαιτέρω διερεύνηση».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024