Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: «Δεν υπάρχει χώρος για πράξεις μίσους στην Αμερική, εναντίον κανενός»

Τζο Μπάιντεν: «Δεν υπάρχει χώρος για πράξεις μίσους στην Αμερική, εναντίον κανενός»

Το παιδί δέχτηκε 26 μαχαιριές

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον φόνο του 6χρονου αγοριού που μαχαιρώθηκε στο Ιλινόι, χαρακτηρίζοντάς την «φρικιαστική πράξη μίσους», η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Αυτή η φρικιαστική πράξη μίσους δεν έχει θέση στην Αμερική και αντίκειται προς θεμελιώδεις αξίες μας: την ελευθερία να προσευχόμαστε, να πιστεύουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε χωρίς φόβο», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντας πως προσεύχεται γι’ αυτήν και απευθύνοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση στη μητέρα του παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά.

«Δεν υπάρχει χώρος για πράξεις μίσους στην Αμερική, εναντίον κανενός»

Το 6χρονο θύμα

Νωρίτερα ο ίδιος είχε κάνει μία ανάρτηση στο X γράφοντας πως τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγός του Τζιλ «αρρώστησαν» στο άκουσμα της βάναυσης δολοφονίας του παιδιού και της απόπειρας εις βάρος της μητέρας του.

Δέχτηκε 26 μαχαιριές

Το παιδί, που δέχτηκε 26 μαχαιριές, υπέκυψε στο νοσοκομείο, ωστόσο η μητέρα του, 32 ετών, αναμένεται να επιζήσει.

«Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι τα δυο θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης έγιναν στόχος του υπόπτου επειδή ήταν μουσουλμάνοι και εξαιτίας της εξελισσόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται η Χαμάς και οι Ισραηλινοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο.

Το γραφείο του σερίφη δεν δημοσιοποίησε την εθνικότητα των θυμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο στο Σικάγο του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR), το παιδί ήταν Παλαιστινιοαμερικανός.

Η γυναίκα μπόρεσε να τηλεφωνήσει στο 911 (στην άμεση δράση) προσπαθώντας να απωθήσει τον δράστη.

Του αφαίρεσαν από την κοιλιά μαχαίρι

«Οι βοηθοί εντόπισαν τα δυο θύματα στο εσωτερικό της κατοικίας, σε υπνοδωμάτιο. Έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στα στήθη, στους κορμούς και στα άνω άκρα τους», πάντα σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με λάμα 15 εκατοστών.

Ο επικεφαλής του γραφείου του CAIR στο Σικάγο, ο Αχμεντ Ρεχάμπ, δήλωσε στον Τύπο, επικαλούμενος SMS που έστειλε η γυναίκα στον πατέρα του δολοφονημένου αγοριού από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο, ότι ο δράστης χτύπησε την πόρτα των θυμάτων και αρχικά προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γυναίκα λέγοντάς της «εσείς, οι μουσουλμάνοι, πρέπει να πεθάνετε».

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024