Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Μπορούμε να πολεμήσουμε σε δύο μέτωπα» λέει ο στρατός

Ισραήλ: «Μπορούμε να πολεμήσουμε σε δύο μέτωπα» λέει ο στρατός

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις τόσο από τη Γάζα, όσο και από το Λίβανο.

Έρευνες και στις δύο πλευρές των συνόρων της Γάζας διεξάγει ο ισραηλινός στρατός, σε αναζήτηση σορών και στοιχείων για τους αγνοούμενους μετά την επίθεση της Χαμάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του IDF, Daniel Hagari.

Ο Hagari επανέλαβε ότι προτεραιότητα του ισραηλινού στρατού είναι «να σκοτώσουν τους τρομοκράτες της Χαμάς, ειδικά αυτούς που συμμετείχαν στη φρικτή επίθεση».

Σχετικά με τη Χεζμπολάχ, ο Hagari είπε, σύμφωνα με τους Times of Israel, ότι οι πρόσφατες επιθέσεις της λιβανέζικης τρομοκρατικής ομάδας στα βόρεια σύνορα έχουν ως στόχο «να αποσπάσουν την προσοχή μας από τον πόλεμο στη Γάζα» υπό ιρανικές οδηγίες.

«Οι IDF μπορούν να πολεμήσουν δύο μέτωπα ταυτόχρονα, αν χρειαστεί» τόνισε ο εκπρόσωπος του IDF.

Τέλος, ανέφερε ότι οι IDF «λειτουργούν σε πλήρη συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες», οι οποίες έχουν στείλει δύο αεροπλανοφόρα στη Μέση Ανατολή.

Ομολογία ήττας από τη Σιν Μπετ

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχία αποτροπής της επίθεσης της Χαμάς, υπογραμμίζοντας την έλλειψη έγκαιρης προειδοποίησης για την επίθεση που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Ρόνεν Μπαρ προς τα μέλη της υπηρεσίας, «δυστυχώς το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως αυτός που ηγείται του οργανισμού, η ευθύνη για το γεγονός βαραίνει εμένα».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα είναι ώρα για μάχη». Σημειώνεται ότι η επιστολή ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Ο Ρόνεν Μπαρ τονίζει στη δήλωσή του πως χάθηκαν δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ. «Χάσαμε δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους μας, πολλοί από εμάς τραυματίστηκαν και μέλη των δυνάμεών μας έχασαν τους αγαπημένους τούς ανθρώπους», Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την πρώτη κιόλας ημέρα της σύγκρουσης, δημιουργήσαμε ένα ειδικό σύστημα, σε συνεργασία με το IDF (σ.σ. Ισραηλινό στρατό), για τον εντοπισμό και τη συγκέντρωση των προσπαθειών για την επιστροφή των ομήρων και των αγνοουμένων».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024