Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γέλεν: Σίγουρα οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν οικονομικά δύο πολέμους

Γέλεν: Σίγουρα οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν οικονομικά δύο πολέμους

«Πρέπει να βρούμε κεφάλαια, τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Ουκρανία. Αυτή είναι μια προτεραιότητα», είπε η Γέλεν

Η Τζάνετ Γέλεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «σίγουρα» τη δυνατότητα να αντέξουν οικονομικά πολέμους σε δύο μέτωπα, καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς απειλεί τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον αγώνα της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

«Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να σώσουμε τη ζωή αθώων αμάχων στο μέγιστο βαθμό δυνατόν»

Μιλώντας στο Sky News, ενόψει της συνάντησης στο Λουξεμβούργο με τους ομολόγους της, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών είπε ότι η οικονομία και τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

«Η Αμερική μπορεί σίγουρα να αντέξει»

«Πρέπει να βρούμε κεφάλαια, τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Ουκρανία. Αυτή είναι μια προτεραιότητα», είπε η Γέλεν.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Η Αμερική έχει επίσης ξεκαθαρίσει στο Ισραήλ ότι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να σώσουμε τη ζωή αθώων αμάχων στο μέγιστο βαθμό δυνατόν», πρόσθεσε.

«Η Αμερική μπορεί σίγουρα να αντέξει οικονομικά να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και να υποστηρίξει τις στρατιωτικές ανάγκες του Ισραήλ και μπορούμε επίσης και πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια στη Ρωσία», τόνισε.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της σύγκρουσης

Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να κατανοήσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της τελευταίας σύγκρουσης, με τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να παραμένουν ασταθείς εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αυτά τα στοιχεία ήταν βασικοί παράγοντες πίσω από την ενεργειακή κρίση κόστους ζωής που άρχισε να αντιμετωπίζουν οι δυτικές οικονομίες πέρυσι.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Γέλεν ακολούθησαν την επίσκεψή της στη διάσκεψη του ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μαρόκο την περασμένη εβδομάδα, όταν το πολυσυζητημένο θέμα ήταν οι πιθανές συνέπειες της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς. Το Ιράν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ για την περίπτωση μιας χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα ως απάντηση στην εισβολή της Χαμάς πριν από μια εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει παρατηρητής. «Εάν οι σιωνιστικές επιθέσεις δεν σταματήσουν, τα χέρια όλων των πλευρών στην περιοχή είναι στο έναυσμα», είπε.

Όταν η Τζάνετ Γέλεν ρωτήθηκε εάν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να πιέσει το Ιράν να μην εμπλακεί στον πόλεμο, απάντησε: «Γνωρίζω ότι γίνονται διπλωματικές συνομιλίες. Αλλά δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες».

Για τον πληθωρισμό

Επισήμανε μια μεγάλη χαλάρωση του πληθωρισμού, αλλά κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να καλύψουν το κενό που άφησε η απομάκρυνση από το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική στήριξη.

«Είναι πραγματικά στο χέρι του Σώματος να βρει, να ορίσει έναν πρόεδρο και να μας βάλει σε μια θέση όπου μπορεί να ψηφιστεί νομοθεσία».

Πηγή: Ot.gr

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024