Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Συνωστισμός στα λιμάνια της χώρας

Ισραήλ: Συνωστισμός στα λιμάνια της χώρας

Το λιμάνι του Ashdod έχει επιβάλει περιορισμούς στη μεταφορά επικίνδυνων υλικών, γεγονός που σημαίνει πιο αργές διελεύσεις.

Συνωστισμός έχει αρχίσει να παρατηρείται στα λιμάνια του Ισραήλ, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στους περισσότερους τερματικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με το Reuters, το λιμάνι του Ashdod έχει επιβάλει περιορισμούς στη μεταφορά επικίνδυνων υλικών, γεγονός που σημαίνει πιο αργές διελεύσεις.

Αυξήθηκαν οι χρόνοι αναμονής στα λιμάνια λόγω αυξημένων ελέγχων ασφαλείας

Το λιμάνι ανέφερε στην τελευταία ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του ότι λειτουργεί κανονικά «ακόμη και σε καιρό πολέμου», προσθέτοντας ότι είναι έτοιμο να συνεχίσει να προμηθεύει την οικονομία του Ισραήλ με ό,τι χρειάζεται «όλο το εικοσιτετράωρο» για να εξασφαλίσει ότι ο πληθυσμός δεν θα βιώσει ελλείψεις.

Σύμφωνα με το Reuters, το λιμάνι του Ashdod έχει επιβάλει περιορισμούς στη μεταφορά επικίνδυνων υλικών.

Τουλάχιστον τρία πλοία που μετέφεραν φορτίο με προορισμό το Ashdod είχαν σταματήσει σε κοντινά ύδατα, με άλλα τρία πλοία, συμπεριλαμβανομένου ενός πετρελαιοφόρου και ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατευθύνεται προς το λιμάνι, έδειξαν στοιχεία από την υπηρεσία παρακολούθησης πλοίων και ναυτιλιακών αναλύσεων MarineTraffic την Κυριακή.

Στη Χάιφα

Περίπου 13 πλοία – που περιλαμβάνουν φορτηγά, εμπορευματοκιβώτια και πλοία ξηρού χύδην φορτίου – ήταν επί του παρόντος αγκυροβολημένα μέσα στο λιμάνι του Ashdod, σύμφωνα με τα στοιχεία της MarineTraffic.

Επίσης, τουλάχιστον τρία φορτωμένα ξηρά πλοία χύδην περίμεναν ανοιχτά της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ.

Η κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων MSC δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυξήθηκαν οι χρόνοι αναμονής στο Ashdod.

Το λιμάνι της Χάιφα, το οποίο διαχειρίζεται πολλά τμήματα φορτίου, συμπεριλαμβανομένων ξηρών χύδην εμπορευμάτων, δήλωσε την Κυριακή ότι εργάζεται συνεχώς και επίσης όλο το Σαββατοκύριακο.

Ανησυχίες

«Η δραστηριότητα έχει ενισχυθεί στο μέγιστο δυνατό, εντός των περιορισμών λειτουργίας και ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να παραληφθούν φορτία όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένου φορτίου που εκτρέπεται από την κατεύθυνση του Ashdod και εκφορτώνεται στο λιμάνι της Χάιφα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μεγάλη αναμονή

Η κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων MSC δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυξήθηκαν οι χρόνοι αναμονής στο Ashdod λόγω αυξημένων ελέγχων ασφαλείας και ελλείψεων εργατικού δυναμικού και ότι «οι περιστάσεις υπόκεινται σε αλλαγές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» στα λιμάνια του Ισραήλ.

Το υπουργείο Οικονομίας του Ισραήλ ανέφερε χωριστά την Πέμπτη ότι υπήρχε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού που καθιστά δυσκολότερη τη μεταφορά και την αναπλήρωση των αποθεμάτων λόγω της υψηλότερης κατανάλωσης, και προέτρεψε τον κόσμο να μην συσσωρεύει τρόφιμα.

«Θα υπάρξει μηδενική ανοχή για την εκτίναξη των τιμών», ανέφερε το υπουργείο.

Ιδιωτικοποιήσεις

Οι χρόνοι αναμονής για τα πλοία που ελλιμενίζονται στο Ισραήλ ήταν κατά μέσο όρο πολύ μεγαλύτεροι από ό,τι σε άλλα λιμάνια. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια ιδιωτικοποιεί τα λιμάνια της και ανοίγει νέα λιμάνια σε μια προσπάθεια να αυξήσει τον ανταγωνισμό και την αποτελεσματικότητα.

Εχθροπραξίες

Ενώ τα λιμάνια του Ashdod και της Haifa αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,4% της παγκόσμιας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, οποιαδήποτε επέκταση των εχθροπραξιών πέρα ​​από τα σύνορα του Ισραήλ θα μπορούσε να εγκυμονεί κινδύνους σε ζωτικά σημεία στην περιοχή, δήλωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα logistics Container xChange.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024