Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: «Δεν επιθυμούν οι Αραβες ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή» - Το ταξίδι Μπλίνκεν

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: «Δεν επιθυμούν οι Αραβες ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή» – Το ταξίδι Μπλίνκεν

Απρόθυμες να επιτρέψουν διεύρυνση του πολέμου είναι οι αραβικές χώρες, όπως διαβεβαίωσε ο αμερικανός ΥΠΕΚ, Αντονι Μπλίνκεν

Οι αραβικές χώρες που επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν αυτήν την εβδομάδα είναι «αποφασισμένες ότι η σύρραξη δεν θα διευρυνθεί», όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος αναχωρώντας από το Κάιρο με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Η Αίγυπτος κρατά κλειστό το πέρασμα της Ράφα προς τη Γάζα

«Κανείς δεν πρέπει να ρίξει λάδι στην φωτιά αλλού», είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την ώρα που οι συγκρούσεις στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο δημιουργούν ανησυχίες για την διεύρυνση του πολέμου.

Κανάλια

«Οι αραβικές πρωτεύουσες που επισκέφθηκα χρησιμοποιούν τα δικά τους κανάλια για να διασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Πεπεισμένος ο Αντονι Μπλίνκεν ότι η Αίγυπτος θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα ότι πιστεύει πως θα επιτευχθεί η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα, όρος εκ των ων ουκ άνευ που έχει θέσει η Αίγυπτος για να επιτρέψει την έξοδο των Αμερικανών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Η βοήθεια

Ο Αντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε επίσης ότι διόρισε τον βετεράνο της αμερικανικής διπλωματίας στην Μέση Ανατολή Ντέιβιντ Σάτερφιλντ απεσταλμένο για την βοήθεια προς την Γάζα. «Θα βρίσκεται επί τόπου στο Ισραήλ ήδη από αύριο για να συντονίσει» την μεταφορά της βοήθειας, είπε.

«Η Ράφα θα ανοίξει. Εφαρμόζουμε με τον ΟΗΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ μηχανισμό για την συγκέντρωση της βοήθειας που προορίζεται για όσους την έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει σταλεί από πολλές χώρες συσσωρεύεται εδώ και πολλές ημέρες στο Σινά, χωρίς να μπορεί να περάσει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η συμφωνία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες συμφωνία για την έξοδο των αμερικανών πολιτών από την Γάζα, αλλά η Αίγυπτος κρατά κλειστό το πέρασμα της Ράφα προς την Γάζα απαντώντας ότι δεν μπορεί να χρησιμεύσει αποκλειστικά για την έξοδο των ξένων πολιτών.

Κανείς δεν θα φύγει, όσο η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα, που συγκεντρώνεται στο Σινά δεν θα έχει άδεια να περάσει στηυν Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024