Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Το αεροδρόμιο του Χαλεπίου είναι εκτός λειτουργίας μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Συρία: Το αεροδρόμιο του Χαλεπίου είναι εκτός λειτουργίας μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Το συριακό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως το αεροδρόμιο του Χαλεπίου είναι εκτός λειτουργίας μετά από βομβαρδισμό από την Ισραηλινή Αεροπορία που έγινε από την πλευρά της Μεσογείου.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας δήλωσε πως «Ο Ισραηλινός εχθρός κατάφερε με επιτυχία μια αεροπορική επίθεση από την μεριά της Μεσογείου, δυτικά της Λαττάκειας, στοχεύοντας το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που οδήγησε σε υλικές ζημιές με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας».

Το υπουργείο Άμυνας καταφέρθηκε εναντίον του Ισραήλ λέγοντας πως «αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει την εγκληματική προσέγγιση της ισραηλινής κατοχής», κατηγορώντας ευθέως το Ισραήλ «για εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού».

Το Χαλέπι θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Συρίας και το Ισραήλ προσπαθεί με κάθε τρόπο να το αποδυναμώσει

Αυτή είναι η ακόμα μια επιχείρηση της Ισραηλινής Αεροπορίας κατά στόχων στο Χαλέπι ή Αλέπο τις τελευταίες ημέρες. To πρωί του Σαββάτου ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του αεροδρομίου μετά τον Ισραηλινό βομβαρδισμό στις 12 Οκτωβρίου.

To πολύπαθο Χαλέπι στόχος και του Μπ. Αλ Άσαντ

Στις 7 Οκτωβρίου δυνάμεις του συριακού στρατού διεξήγαγαν επιχειρήσεις στην επαρχία στο Χαλέπι και την Ιντλίμπ σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες «τρομοκράτες» όπως αποκαλούν τους αντικαθεστωτικούς μαχητές. Οι επιθέσεις έγιναν από αεροπλάνα και πυροβολικό στοχεύοντας «πυρήνες τρομοκρατών», «χώρους εκπαίδευσης και σπηλιές μέσα στις οποίες κρύβονταν».

Με σχετική ασφάλεια μπορεί να υποθέσει κάποιος πως μέσα από αυτή την επίθεση το Ισραήλ, θέλει να ενισχύσει τους αντικαθεστωτικούς μαχητές και ενδεχομένως να διακόψουν την μεταφορά εφοδίων στην Λωρίδα της Γάζας από το Ιράν μέσω Συρίας. Την δεδομένη στιγμή εμπλοκή στην Συρία έχει και η Τουρκία που στηρίζει τον TFSΑ, στρατό που διεξάγει ως επί το πλείστον επιχειρήσεις κατά των Κούρδων της Συρίας.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024