Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Αυστηρό μήνυμα της Γαλλίας στη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Αυστηρό μήνυμα της Γαλλίας στη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί

Η Γαλλία καλεί τη Χεζμπολάχ και τον Λίβανο να μην παρέμβουν στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς.

Την ώρα που το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει στη χερσαία επέμβαση στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η Γαλλία έστειλε αυστηρό μήνυμα στη Χεζμπολάχ να μην πάρει μέρος στις συγκρούσεις.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παρασυρθεί ο Λίβανος ξανά σε πόλεμο»

Πιο συγκεκριμένα, το Μέγαρο των Ηλυσίων προειδοποίησε τη λιβανέζικη οργάνωση το βράδυ της Πέμπτης να μην αναμειχθεί στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Το πρώτο θύμα θα είναι ο Λίβανος»

«(σ.σ. Η Χεζμπολάχ και ο Λίβανος) πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στην περιοχή», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σε ένα δεύτερο μέτωπο, έγραφε, «το πρώτο θύμα θα είναι ο Λίβανος».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παρασυρθεί ο Λίβανος ξανά σε πόλεμο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Λίβανος είναι αποδυναμωμένος λόγω της έλλειψης λειτουργικών αρχών», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε στις 13 Οκτωβρίου πως η οργάνωση δεν θα επηρεαστεί από τις εκκλήσεις να μείνει στο περιθώριο της συνεχιζόμενης σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, λέγοντας πως το κίνημα είναι «πλήρως έτοιμο» να συνεισφέρει στις μάχες.

«Οι παρασκηνιακές εκκλήσεις προς εμάς από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες, απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών, που μας λένε άμεσα και έμμεσα να μην παρέμβουμε, δεν θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε σε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024