Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
FBI: Προειδοποιεί για αύξηση των εγχώριων απειλών που σχετίζονται με τις διαμάχες στη Μέση Ανατολή

FBI: Προειδοποιεί για αύξηση των εγχώριων απειλών που σχετίζονται με τις διαμάχες στη Μέση Ανατολή

Ο διευθυντής της υπηρεσίας ζήτησε από όλους να είναι σε εγρήγορση

Άσχημες συνέπειες προβλέπεται πως θα επιφέρει η εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όσο αυτή κλιμακώνεται.

Πρόκειται για μια ανησυχία – προειδοποίηση του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι, ο οποίος συγκεκριμένα τόνισε πως οι εγχώριες απειλές έχουν και θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο εντείνεται η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο Ρέι μιλώντας το Σάββατο (15/10) στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αρχηγών Αστυνομίας στο Σαν Ντιέγκο, απέδωσε τις εν λόγω απειλές στην τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, έκανε έκκληση για αυξημένη επαγρύπνηση και ζήτησε από την αστυνομία να συνεχίσει να μοιράζεται πληροφορίες και παρατηρήσεις.

«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες απειλές τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο εξωτερικό»

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι

«Η ιστορία υπήρξε μάρτυρας αντισημιτικού και άλλων μορφών βίαιου εξτρεμισμού για πάρα πολύ καιρό. Είτε πρόκειται για ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε για εκείνους που εμπνέονται από αυτές, είτε για εγχώριους βίαιους εξτρεμιστές που υποκινούνται από τα δικά τους φυλετικά αισθήματα, η στοχοποίηση μιας κοινότητας λόγω της πίστης της είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Ρέι, σύμφωνα με το Politico.

«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις απειλές, τόσο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απειλή των ΗΠΑ

«Θέλω να αφιερώσω ένα λεπτό για να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο λαό του Ισραήλ και να μοιραστώ την οργή που ξέρω ότι όλοι μας αισθανόμαστε για την απόλυτη βαρβαρότητα και την αδιαφορία για τις αθώες ζωές εκεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το FBI δεν διαθέτει «συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ», αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί τα γεγονότα καθώς εξελίσσονται, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περαιτέρω προσπάθειες από τον Ρέι ή την υπηρεσία, αν και στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι προσωπικό του FBI συμμετείχε στις προσπάθειες εντοπισμού των Αμερικανών που επλήγησαν.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024