Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο πιο όμορφος δρόμος του πλανήτη

Αυτός είναι ο πιο όμορφος δρόμος του πλανήτη

Η λεωφόρο Rua Goncalo de Carvalho, κατά μήκος της οποίας συναντά κανείς περισσότερα από 100 τροπικά δέντρα, το ύψος των οποίων φτάνει έως και τον έβδομο όροφο γειτονικών κτηρίων.

Μια πραγματική όαση κρύβεται στην καρδιά μιας τσιμεντούπολης διεκδικώντας τον τίτλο του ομορφότερου δρόμου στον πλανήτη.

Το Πόρτο Αλέγκρε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στη Βραζιλία και μια πόλη η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Το 2005, η κατασκευή ενός πολυκαταστήματος σε γειτονική έκταση έθεσε σε κίνδυνο τα περίπου 500 μέτρα της κατάφυτης λεωφόρου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων

Το βασικό αξιοθέατο, ωστόσο, της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης και πρωτεύουσας της πολιτείας Rio Grande do Sul , είναι η  λεωφόρο Rua Goncalo de Carvalho, κατά μήκος της οποίας συναντά κανείς περισσότερα από 100 τροπικά δέντρα, το ύψος των οποίων φτάνει έως και τον έβδομο όροφο γειτονικών κτηρίων.

Η ιστορία πίσω από την πιο πράσινη λεωφόρο του πλανήτη θέλει τα δέντρα να έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Rua Goncalo de Carvalho τη δεκαετία του 1930 από τους υπαλλήλους μιας γερμανικής ζυθοποιίας που λειτουργούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Το 2005, η κατασκευή ενός πολυκαταστήματος σε γειτονική έκταση έθεσε σε κίνδυνο τα περίπου 500 μέτρα της κατάφυτης λεωφόρου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίες οδήγησαν με τη σειρά τους στην αναγνώριση της οδού ως τμήμα της ιστορικής, πολιτιστική και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων αποτέλεσαν και την αφορμή ώστε η άσημη, έως εκείνη τη στιγμή, λεωφόρος να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024