Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Δούκας: Να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει, καταφέρατε το ακατόρθωτο

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 – Δούκας: Να κάνουμε την Αθήνα όπως μας αξίζει, καταφέρατε το ακατόρθωτο

«Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε» είπε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με την υπόσχεση ότι «τώρα ξεκινά το πιο όμορφο ταξίδι», ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δεσμεύτηκε στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μπροστά από το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Συντάγματος, ότι θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε δημότη της πόλης.

Ο Χάρης Δούκας, ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη για τη στήριξη που του παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στον 2ο γύρο αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις που συντάχθηκαν μαζί του.

«Μαζί θα τα καταφέρουμε»

«Να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Αθηναίους για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Ξέρω τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω. Να ευχαριστήσω όλους όσους πίστεψαν στο όνειρο, οικογένεια, φίλους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν το όραμά μας» είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος της Αθήνας.

«Μαζί θα τα καταφέρουμε», ήταν το σύνθημα για τη νέα τετραετία που ξεκινά στο τιμόνι του Δήμου της Αθήνας, τετραετία κατά την οποία, όπως είπε η Αθήνα θα αλλάξει με τη βοήθεια όλων.

Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος της Αθήνας

Ο Χάρης (Χρυσόστομος) Δούκας, γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα.

Το πεδίο ειδίκευσης του Δρ. Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών μοντελοποίησης και προωθώντας αυτή την φιλοσοφία σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλη διάδρασης (όπως το Nature).

Τα μοντέλα πολιτικής που έχει αναπτύξει χρησιμοποιούν γλωσσικές μεταβλητές για να ενσωματώσουν στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη χάραξη πολιτικής, επιτρέποντας τον σχεδιασμό πολιτικών που μπορούν και ακούνε «τι θέλουν οι πολίτες» και να συμπεριλάβουν «τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες», στοιχεία σημαντικά για την επιτυχία τους.

Με αυτό τον τρόπο, τα μοντέλα και συστήματα υποστήριξης αποφάσεων που έχει αναπτύξει «ανοίγουν το μαύρο κουτί» των αποφάσεων πολιτικής, εισάγοντας με άμεσο και διαφανή τρόπο την ανθρώπινη αντίληψη, συνθέτοντας «από κάτω προς τα πάνω», για την ανάπτυξη σύγχρονων πράσινων πολιτικών. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από την επιστημονική κοινότητα (πχ, ειδικό αφιέρωμα του Research Features), και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών βιώσιμων πολιτικών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024