Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Αθηναίων - Συντριπτική νίκη Δούκα

Μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Αθηναίων – Συντριπτική νίκη Δούκα

Μεγάλο προβάδισμα σχεδόν 12 μονάδων εξασφαλίζει ο Χάρης Δούκας στο Δήμο Αθηναίων αφήνοντας πίσω τον Κώστα Μπακογιάννη

Αδιαμφισβήτητη νίκη του Χάρη Δούκα στο Δήμο Αθηναίων δείχνουν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Χάρης Δούκας κερδίζει με διαφορά άνω των 12 μονάδων με τον Κώστα Μπακογιάννη να παραδέχεται την ήττα του για την οποία όπως είπε αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη.

Με ενσωμάτωση στο 95% ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 55,99% και ο Κώστας Μπακογιάννης – που θεωρείτο φαβορί – συγκεντρώνει το 44,01%.

Φαίνεται ότι η συσπείρωση στην υποψηφιότητα Δούκα όσων ήταν εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη απέδωσε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει ανοιχτά τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Παγωμάρα στο στρατηγείο του Κώστα Μπακογιάννη

Η απόλυτη ανατροπή έφερε αμηχανία σε πρώτη φάση στο στρατηγείο του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και στα στελέχη της ΝΔ που έμαθαν τα αποτελέσματα συμμετέχοντας στο πάνελ κάποιου καναλιού και κλήθηκαν να δικαιολογήσουν την ήττα όχι μόνο στο Δήμο Αθηναίων αλλά και σε άλλους κρίσιμους Δήμους και σε περιφέρειες που η ΝΔ είχε δώσει μεγάλη σημασία.

Το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές και ηχηρό, λέει η αντιπολίτευση, με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να παίρνει άλλο χαρακτήρα από ότι ο πρώτος. Η ΝΔ έχασε τους δύο από τους τρεις δήμους που είχε θέσει ως στόχο και τις πέντε από τις 13 περιφέρειες.

Για «πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη» μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρομενος προφανώς στις νίκες του Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων, του Στέλιου Αγγελούδη στον δήμο Θεσσαλονίκης και του Δημήτρη Κουρέτα στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024