Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Σκοτώνονται περισσότεροι από δύο Παλαιστίνιοι κάθε 10 λεπτά - Αργός θάνατος από δίψα

Γάζα: Σκοτώνονται περισσότεροι από δύο Παλαιστίνιοι κάθε 10 λεπτά – Αργός θάνατος από δίψα

Περισσότεροι από 2 Παλαιστίνιοι σκοτώνονται κάθε 10 λεπτά, το νερό έχει σχεδόν τελειώσει και ο ΟΗΕ ζητά απεγνωσμένα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να ανοίξουν ανθρωπιστικοί δίοδοι.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και οι επιθέσεις πυροβολικού την ώρα που οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται για όγδοη ημέρα, σκοτώνουν περισσότερους από δύο Παλαιστίνιους κάθε 10 λεπτά. Οι απώλειες αμάχων αφορούν περισσότερο την Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στην Δυτική Όχθη.
Σε ανακοίνωσή της η Euro-Med Human Rights Monitor, ενημερώνει πως επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 νεκρούς παλαιστίνιους την ώρα.

Περίπου το 1/3 των θυμάτων είναι παιδιά

Το Σάββατο εξελίσσεται στην πιο θανατηφόρα ημέρα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς. Σήμερα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 310 άνθρωποι. Δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν από τότε που ανακοινώθηκε ο απολογισμός αυτός από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 273 Παλαιστίνιοι σκοτώνονται κάθε μέρα από τις 7 Οκτωβρίου. Η ένταση των ισραηλινών βομβαρδισμών φαίνεται να αυξάνεται κάθε μέρα, με τον ημερήσιο αριθμό των νεκρών να αυξάνεται μαζί της.

O Θάνατος «δείχνει αδυναμία» στα γυναικόπαιδα

Τουλάχιστον 724 παιδιά και 458 γυναίκες είναι ανάμεσα στους 2.215 νεκρούς που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Μέχρι την Πέμπτη οι εκτοπισμένοι ξεπερνούσαν το μισό εκατομμύριο, πριν δηλαδή την εντολή για εκκένωση, ενώ είχαν καταστραφεί 1.690 πολυκατοικίες και άλλες 14.200 είχαν υποστεί μερικές ζημιές.

Χιλιάδες οικίες έχουν καταστραφεί και 1 εκατομμύριο άτομα έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα από 7-12 Οκτωβρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς ή υπέστησαν ζημιές 49 δημοσιογραφικοί οργανισμοί, 59 σχολεία,12 τζαμιά και 97 βιομηχανικοί χώροι. Ο βομβαρδισμός γίνεται αδιακρίτως σε οικιστικούς και στρατιωτικούς στόχους, με μόνο ένα μικρό μέρος αυτού να γίνεται με «χειρουργικά» πλήγματα.

Αργός θάνατος από δίψα

H Γάζα δεν έχει επάρκεια νερού, ενώ τελειώνουν και οι προμήθειες σε νερό του ΟΗΕ (UNRWA) την Νότια Γάζα που φιλοξενεί τους εσωτερικούς πρόσφυγες. Πλέον σύμφωνα με τον ΟΗΕ εκτοπισμένοι είναι περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι. Αν δεν υπάρξει ανεφοδιασμός σε καύσιμα δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν τα τρία εργοστάσια αφαλάτωσης ή το δημόσιο δίκτυο νερού.

Το διαθέσιμο νερό την δεδομένη στιγμή είναι ακάθαρτο και αυξάνεται εκθετικά η πιθανότητα υδατομεταφερόμενων νόσων. Η διακοπή του ηλεκτρικού με την σειρά της εμποδίζει τις αντλίες να λειτουργήσουν.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως αν δεν έρθουν γρήγορα καύσιμα θα αρχίσουν να πεθαίνουν οι πιο ευπαθείς εκ των πολιορκημένων από αφυδάτωση. Ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Ο Φιλίππε Λαζαρίνι, γενικός επίτροπος του UNRWA ανέφερε πως το νερό είναι η τελευταία εναπομείνασα γραμμή της ζωής για τους Παλαιστινίους.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024