Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν η αποτελεσματικότητα συναντά την άνεση: Επιλέγοντας το ιδανικό γραφείο

Όταν η αποτελεσματικότητα συναντά την άνεση: Επιλέγοντας το ιδανικό γραφείο

Είτε είσαι μαθητής είτε φοιτητής ή επαγγελματίας, ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι σου είναι το γραφείο. Πώς όμως θα το κάνεις ιδανικό;

Η αποτελεσματικότητα και η άνεση αποτελούν πέρα από κάθε αμφιβολία δυο πολύ βασικά στοιχεία που καθορίζουν την καθημερινότητά μας. Όταν μάλιστα συνδυάζονται μπορεί να συνθέσουν την ιδανική.

Τα έπιπλα που επιλέγουμε για να ντύσουμε τα σπίτια μας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον απρόσκοπτο συνδυασμό των δυο αυτών πτυχών. Μεταξύ των επίπλων που κοσμούν το χώρο μας, το γραφείο κατέχει ένα σημαντικό θώκο. Η χρησιμότητά του ως κόμβου παραγωγικότητας, δημιουργικότητας, μελέτης και ψυχαγωγίας είναι αυτή που το ξεχωρίζει. Πώς όμως μπορούμε να στήσουμε το ιδανικό γραφείο για τις δικές μας ανάγκες; Ένα γραφείο το οποίο όχι μόνο να εκπληρώνει τη βασική του χρησιμότητα αλλά θα συνδυάζει ιδανικά την άνεση με την αποτελεσματικότητα;

Όρισε το ρόλο του γραφείου

Πριν ξεκινήσεις να διαλέγεις γραφεία, καρέκλες και βιβλιοθήκες, πρέπει να προσδιορίσεις τον κύριο σκοπό του γραφείου σου. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για έναν χώρο μελέτης για μαθητές και φοιτητές τότε οι ανάγκες διαμορφώνονται αλλιώς σε σχέση μ’ ένα χώρο που προορίζεται για εργασία από το σπίτι. Εάν πάλι θέλεις να στήσεις ένα χώρο που να φιλοξενεί το χόμπι σου, όπως για παράδειγμα το μοντελισμό, τότε αυτός θα φτιαχτεί αναλόγως ώστε να καλύψει τις συγκεκριμένες σου ανάγκες. Αυτό που πρέπει να κάνεις δηλαδή είναι πρώτα να ξεκαθαρίσεις πλήρως το τι χώρο πας να χτίσεις και δεύτερον, να κατανοήσεις τις ανάγκες του. Έτσι, θα οδηγηθείς σταδιακά στο ιδανικό γραφείο.

Εξοικονόμηση χώρου

Είναι γεγονός ότι δεν ζούμε όλοι σε τεράστια σπίτια με άπλετους κενούς χώρους τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατά το δοκούν. Το να βρεις την ιδανική γωνιά σ’ ένα μικρό σπίτι που θα φιλοξενήσει το γραφείο σου είναι μια πρόκληση στην οποία οφείλεις να ανταπεξέλθεις. Μην αγχώνεσαι. Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Απλά, όπως όλες οι αποφάσεις, έρχεται με την κατάλληλη έρευνα και σκέψη.

Αν λοιπόν δεν έχεις τους έξτρα χώρους που θα ήθελες, τότε μπορείς να πας σε επιλογές που θα καλύπτουν μεν τις ανάγκες σου αλλά δεν θα σου κλείσουν όλο το σπίτι. Για παράδειγμα, σκέψου την προσθήκη ραφιών και όχι μιας συμπαγούς βιβλιοθήκης. Επίλεξε ένα γωνιακό αναδιπλούμενο γραφείο και όχι ένα μεγάλο που θα σου κλείσει τελείως το χώρο.

Στόχος η εργονομία

Αποτελεσματικότητα και άνεση πάνε χέρι-χέρι όταν πρόκειται για τη σωστή επιλογή γραφείου και καρέκλας. Εδώ, πρέπει να στοχεύσεις στην εργονομία. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται να περνάς αρκετές ώρες στο γραφείο και το παν είναι το κάνεις χωρίς καταπόνηση και πόνους στην πλάτη, στον αυχένα ή σε άλλα μέρη του σώματός σου.

Ψάξε για ένα εργονομικό γραφείο για να μπορείς να ρυθμίσεις το ύψος του και για μια εργονομική καρέκλα που μπορείς να προσαρμόσεις όσο πιο κοντά στο σώμα και στη στάση σου.

Στιλ και ομορφιά 

Προφανώς και όταν μιλάμε για έπιπλα δεν σταματάμε στη λειτουργικότητά τους. Αντιθέτως, ένα σημαντικό κομμάτι τους είναι το πόσο δένουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου μας και κατά πόσο τον ομορφαίνουν. Προτίμησε έπιπλα τα οποία σε εκφράζουν ως προσωπικότητα και θα δώσουν την ανανέωση και την πνοή που επιθυμείς στο χώρο σου.

Υλικά και ανθεκτικότητα

Με την ακρίβεια να έχει επηρεάσει τα πάντα, γνωρίζουμε ότι το μπάτζετ για μια ανανέωση των επίπλων σου δεν θα είναι και το υψηλότερο. Μην στεναχωριέσαι καθώς υπάρχει πληθώρα επιλογών σε φθηνές τιμές για να διαλέξεις αυτό που ψάχνεις. Αν και θεωρείται γεγονός το ότι όσο περισσότερο ρίχνεις το μπάτζετ σου τότο θα πέφτει και η ποιότητα, δεν σημαίνει ότι ισχύει και πάντα. Μπορείς να βρεις επιλογές που να συνδυάζουν υλικά και ανθεκτικότητα με τιμή. Κάνε λοιπόν την έρευνά σου.

Αποθήκευση

Ένα γραφείο, είτε πρόκειται για φοιτητικό ή επαγγελματικό, χρειάζεται και τους απαραίτητους συνοδευτικούς χώρους αποθήκευσης. Από τα βιβλία και τα τετράδια μέχρι τα στυλό, τα διακοσμητικά βάζα και φυτά, το να υπάρχει έξτρα αποθηκευτικός χώρος είναι ζωτικής σημασίας. Έτσι, όχι μόνο θα διατηρείς οργανωμένο το χώρο εργασίας σου αλλά και θα βρίσκεις αυτό που ψάχνεις και χρειάζεσαι σε απόσταση αναπνοής. Η συμβουλή εδώ είναι να κρατάς καθαρό και τακτοποιημένο το χώρο σου σε καθημερινή βάση. Ένας όμορφος χώρος θα σου παρέχει και την κατάλληλη όρεξη για να διαβάσεις ή να εργαστείς.

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024