Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Big Tech και Big Banks στέλνουν βοήθεια

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Big Tech και Big Banks στέλνουν βοήθεια

Αμερικανικές εταιρείες καταδικάζουν τη Χαμάς και στέλνουν δισεκατομμύρια

Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων στη Wall Street, με πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις να αναφέρουν στις συνεντεύξεις Τύπου τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και κάποιες να έχουν ήδη ξεκινήσει προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων.

«Θέλω απλώς να πω πόσο βαθιά λυπόμαστε για τις πρόσφατες φρικτές επιθέσεις στο Ισραήλ… Η τρομοκρατία και το μίσος δεν έχουν θέση στον πολιτισμένο κόσμο μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντίμον. Και προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις στο Ισραήλ, θα μπορούσε να έχει «εκτεταμένες επιπτώσεις στις αγορές ενέργειας και τροφίμων, στο παγκόσμιο εμπόριο και στις γεωπολιτικές σχέσεις».

Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε: «Καθώς περνούν οι μέρες, το εύρος των θηριωδιών που διαπράχθηκαν κατά του Ισραήλ και των πολιτών του έγινε πιο σαφές και φρικτό. Δεν αρκεί να καταδικάζουμε την τρομοκρατία και τις εσκεμμένες στόχευση αμάχων – εμείς οι ίδιοι πρέπει να αναλάβουμε δράση».

Συγκέντρωση χρημάτων

Όπως γράφει το Reuters, οι προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ανακούφιση της κρίσης έχουν κινητοποιηθεί γρήγορα. Δισεκατομμυριούχοι και μέλη της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν συνεισφέρει εκατομμύρια δολάρια, στρατιωτικό εξοπλισμό και ρούχα, καθώς και τρόφιμα και προμήθειες οικιακής χρήσης.

Την Πέμπτη, σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους, η UBS προανήγγειλε δωρεές 5 εκατομμυρίων δολαρίων από υπαλλήλους και πελάτες, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί για να επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της για την παροχή βοήθειας στην επανεγκατάσταση σε εκτοπισμένες οικογένειες.

Η Jefferies συγκέντρωσε 13 εκατομμύρια δολάρια από πελάτες, συνεργάτες και υπαλλήλους για φιλανθρωπικές οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, ανέφερε την Παρασκευή. Οι συνεισφορές περιλάμβαναν 2 εκατομμύρια δολάρια από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και συνιδρυτή του Bloomberg LP.

Η Goldman Sachs υποσχέθηκε βοήθεια 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Jefferies συγκέντρωσε 13 εκατομμύρια δολάρια από πελάτες, συνεργάτες και υπαλλήλους για φιλανθρωπικές οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια

Η Delta Air Lines, η οποία ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, δήλωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.

Την Παρασκευή, η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, συμπεριέλαβε το Ισραήλ στις εναρκτήριες δηλώσεις της σχετικά με τα κέρδη της τράπεζας.

«Είμαστε μια σημαντική τράπεζα στη χώρα και πολλοί από τους ανθρώπους μας έχουν χάσει φίλους και αγαπημένα πρόσωπα», είπε. «Άλλοι καλούνται να υπηρετήσουν. Παρά τα όσα έχουν να κάνουν, κρατούν την τράπεζά μας να λειτουργεί στη χώρα. Και, ειλικρινά, νιώθω δέος για τη δέσμευσή τους».

Γενικότερα, τόνισε η Φρέιζερ, «το τίμημα που πληρώνουν οι αθώοι πολίτες καθώς εκτυλίσσεται αυτή η κρίση είναι απολύτως καταστροφικό».

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, απευθύνθηκε επίσης στο Ισραήλ κατά τη συνέντευξη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Υπάρχει σχεδόν καθολική καταδίκη της βίας με απώλειες αμάχων», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κότοκ, συνιδρυτής της επενδυτικής Cumberland Advisors με έδρα τη Φλόριντα.

Σημείωσε ότι οι εταιρείες απέφυγαν να αναφέρουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, δεδομένων των πολιτικών ευαισθησιών της σύγκρουσης. «Όταν κάποιος μπαίνει στον χώρο του «ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα», μπαίνεις στην έκθεση της παραπληροφόρησης και του κινδύνου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», υπογράμμισε ο Κότοκ.

Oι Big Tech

Τα αφεντικά μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας έχουν επίσης πάρει θέση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hewlett Packard Enterprise, Αντόνιο Νέρι δήλωσε: «Η επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους είναι αδικαιολόγητη και αδικαιολόγητη» και ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ​​χαρακτήρισε τις επιθέσεις «σοκαριστικές και οδυνηρές».

Η Amazon είπε ότι έχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να διατηρήσει την υπηρεσία cloud AWS διαθέσιμη για πελάτες στο Ισραήλ. Η Meta ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι λαμβάνει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης των επαίνων και της ουσιαστικής υποστήριξης προς τη Χαμάς από τις πλατφόρμες της, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση επέπληξε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αποτυχία τους να αντιμετωπίσουν επαρκώς την παραπληροφόρηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai είπε ότι είναι «σημαντικό να φωνάξουμε και να σταθούμε ενάντια στον αντισημιτισμό αυτή τη φοβερή στιγμή» και καταδίκασε «αυτό το ιστορικό κακό». Η Google έχει δύο γραφεία και περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους στο Ισραήλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, ότι «είναι συντετριμμένος από τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ», όπου η εταιρεία έχει σχεδόν 3.000 υπαλλήλους.

Το supermodel Gigi Hadid, της οποίας ο πατέρας είναι Παλαιστίνιος, έγραψε στο Instagram: «Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει τη ζημιά ενός Εβραίου».

Πηγή: OT

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024