Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Πιθανή διείσδυση ενόπλων στα σύνορα με το Λίβανο - Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε λιβανέζικο φυλάκιο

Ισραήλ: Πιθανή διείσδυση ενόπλων στα σύνορα με το Λίβανο – Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε λιβανέζικο φυλάκιο

Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν βομβαρδισμούς από το Ισραήλ εναντίον ενός παρατηρητηρίου του στρατού στα νότια της χώρας

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Χανίτα, 500 μέτρα από τα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, να κλειστούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα, τονίζοντας ότι υπάρχει υποψία για εισβολή ενόπλων σε εξέλιξη από τη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων.

Το χωριό Χανίτα βρίσκεται απέναντι από τη λιβανική κοινότητα Άαλμα ελ Χαέμπ.

Ο στρατός του Ισραήλ τόνισε ότι μια έκρηξη προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε ένα τμήμα του τείχους ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο, κοντά στο σημείο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με πυρά πυροβολικού προς τον Λίβανο στην περιοχή, προσέθεσε ο στρατός.

Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον ενός φυλακίου του στρατού στα νότια της χώρας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο βρετανικός The Guardian στη ζωντανή του μετάδοση για τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, «υπάρχουν κάποιες ραγδαίες εξελίξεις που μας έρχονται από τα ειδησεογραφικά δίκτυα, με το Reuters να αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους ενός χωριού κοντά στα λιβανέζικα σύνορα να κρυφτούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, λέγοντας ότι υπάρχει υποψία ένοπλης διείσδυσης».

Η στρατιωτική ανακοίνωση ανέφερε ότι υπήρξε έκρηξη στον παρακείμενο συνοριακό φράχτη, ο οποίος υπέστη ελαφρές ζημιές. Την ίδια στιγμή υπάρχει συναγερμός ότι ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε ένα παρατηρητήριο του λιβανέζικου στρατού στην Dhayra, που βρίσκεται απέναντι από τα σύνορα, προσθέτει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Ισραηλινός βομβαρδισμός πλήττει φυλάκιο του λιβανέζικου στρατού

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα παρατηρητήριο του λιβανέζικου στρατού στα σύνορα την Παρασκευή, δήλωσαν τρεις πηγές στο Λίβανο, αφού ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για μια ύποπτη ένοπλη διείσδυση, στην οποία, όπως είπε, απάντησε με πυρά πυροβολικού.

Μια λιβανέζικη πηγή, μια καλά πληροφορημένη πηγή ασφαλείας, είπε στο Reuters ότι παλαιστινιακές ομάδες είχαν επιχειρήσει μια ένοπλη διείσδυση που περιελάμβανε μια προσπάθεια παραβίασης του συνοριακού φράχτη κοντά στη λιβανέζικη πόλη Άαλμα ελ Χαέμπ.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε την Παρασκευή τους κατοίκους ενός χωριού κοντά στα σύνορα να κλειστούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

Ο συναγερμός σήμανε στην Χανίτα, 500 μέτρα από τα σύνορα και απέναντι από την Άαλμα ελ Χαέμπ.

Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι υπήρξε έκρηξη στον παρακείμενο συνοριακό φράχτη, ο οποίος υπέστη ελαφρές ζημιές.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μεταδίδουν ότι οι οβίδες έπεσαν κοντά στην Άλμα Αλ-Σαάμπ και την Ντάιρα, τόπους επανειλημμένων συγκρούσεων την περασμένη εβδομάδα, των πιο θανατηφόρων στα σύνορα από τότε που η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ διεξήγαγαν έναν σκληρό πόλεμο το 2006 που διήρκεσε ένα μήνα.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024