Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά Μπακογιάννη σε Δούκα: Κλείνει το ένα μάτι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το άλλο στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ και τα δύο στον ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά Μπακογιάννη σε Δούκα: Κλείνει το ένα μάτι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το άλλο στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ και τα δύο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Μπακογιάννης επιτέθηκε στον Χάρη Δούκα για τη στήριξη -μέρους- της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πρόσωπό του και τα ζητήματα των καμερών και της ασφάλειας

Βολές κατά του Χάρη Δούκα με αφορμή τη στήριξη μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην υποψηφιότητά του εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων -και εκ νέου υποψήφιος- Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

«Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι ότι κλείνει το ένα μάτι στη μία ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλείνει το άλλο μάτι στην άλλη ΑΝΤΑΡΣΙΑ -είναι και δύο άλλωστε- και τα δύο μάτια μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι η Αθήνα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

«Ως δήμαρχος οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσωποποιώ τις διαφορές»

Αναφερόμενος ανθυποψήφιό του, με βάση και τα όσα ειπώθηκαν στο ντιμπέιτ, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως «θεώρησα ότι θα ήταν μία ευκαιρία να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε στα βασικά με τον κ. Δούκα. Διότι η Δημοκρατία είναι ένα σκληρό πολίτευμα, δεν υπάρχει «καφές με ολίγη», δεν υπάρχουν εκπτώσεις και συμψηφισμοί όταν μιλάμε για τον φασισμό, τη βία, το μίσος. Έθεσα ερωτήματα, τι θα κάνουμε με τον Λόφο του Στρέφη; Θα προχωρήσουμε με το έργο; Κι ας δεχόμαστε ύβρεις και προπηλακισμούς. Με το παρκο Δρακόπουλου, τι θα γίνει; Με το Μετρό στα Εξάρχεια; Μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί;».

Ερωτηθείς για την εκλογή στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου υπεράσπισης του μέλους της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον συνδυασμό του Κώστα Παπαδάκη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» είπε πως «ως δήμαρχος οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσωποποιώ τις διαφορές. Άλλωστε ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας δικαιούται συνηγόρου και δικαιούται υπερασπίσεως. Αλλά εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα, που είναι ότι η συγκεκριμένη κυρία εκφράζει μία αντίληψη για την πόλη».

Συνέχισε λέγοντας πως το πρόβλημα είναι ότι η κ. Κούρτοβικ εκφράζει «μία λογική που θέλει να κρατήσει την πόλη πίσω, στο σκοτάδι».

«Είναι καιρός να υιοθετήσουμε κι εμείς κάμερες»

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας και ειδικότερα στο ζήτημα των καμερών -για τις οποίες ο κ. Δούκας υποστήριξε στο ντιμπέιτ ότι δεν είναι προτεραιότητά του- ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως «είναι καιρός να υιοθετήσουμε κι εμείς κάμερες στο κέντρο της πόλης. Το έχει κάνει, άλλωστε, το Λονδίνο, που έχει κεντροαριστερό δήμαρχο, το έχει κάνει το Παρίσι, που έχει επίσης κεντροαριστερή δήμαρχο. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, είναι πρακτικό. Άρα, λοιπόν, ναι στις κάμερες, ναι και στην ενίσχυση της αστυνόμευσης».

Στη συνέχεια τόνισε πως «με κάθε πρόνοια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και με σοβαρότητα, καθώς οι κάμερες, μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες και στην πολιτική προστασία». Συνολικότερα, επανέλαβε πως ο στόχος για την ασφάλεια στην Αθήνα είναι σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ να επιτευχθεί η «προληπτική, κοινοτική αστυνόμευση, ο αστυνομικός της γειτονιάς».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024