Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα για τις κάμερες στην Αθήνα στο «παρά πέντε» του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών

Κόντρα για τις κάμερες στην Αθήνα στο «παρά πέντε» του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ με τον Κώστα Μπακογιάννη, επανήλθε για το θέμα των καμερών

Κόντρα για τις κάμερες στην Αθήνα ξέσπασε λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον δήμο της Αθήνας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ με τον Κώστα Μπακογιάννη, επανήλθε για το θέμα των καμερών.

«Πληροφορηθήκαμε, ότι η έλλειψη καμερών ήταν εκείνη που τον εμπόδισε να μειώσει την ηχορύπανση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του κέντρου να βιώνουν μία αφόρητη καθημερινότητα.

Όσο για την ιδέα του να παρακολουθούνται με κάμερες οι παιδικές χαρές, να τον ενημερώσουμε ότι με βάση την απόφαση 77/2009 της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα οι κάμερες απαγορεύονται σε παιδικές χαρές και σχολεία» αναφέρεται από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα.

«Η ασφάλεια είναι η βάση και οι κάμερες είναι ένα σημείο στο οποίο μπορεί να συμφωνήσουμε. Ναι στις κάμερες. Δεν μπορούμε να έχουμε αστυνομικούς σε κάθε γειτονιά, πόσο μάλλον που έχουμε κάμερες νέας γενιάς οι οποίες πιάνουν ακόμα και την ηχορύπανση», είχε αναφέρει χθες,  ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μάκη Προβατά στο Debate της ΕΡΤ για τις δημοτικές εκλογές, αναφορικά με τους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας και την χρήση και εμπορία ναρκωτικών, την ασφάλεια στις γειτονιές, και το ενδεχόμενο χρήσης καμερών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως οι κάμερες αυτές θα συμβάλλουν στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας

«Για να κρατήσεις μία πλατεία να είναι ασφαλής θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι καθαρή δεύτερον να είναι φωτισμένη και τρίτον να έχει κόσμο (…) Οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά μου», είχε απαντήσει ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Χάρης Δούκας, ερωτηθείς από την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Λίδα Μπόλα στο Debate της ΕΡΤ για τις δημοτικές εκλογές, αναφορικά με το αν είναι αρκετός ο φωτισμός της Αθήνας προς επίλυση του ζητήματος της ασφάλειας, κι αν ο ίδιος είναι υπέρ της χρήσης καμερών.

Συναντίληψη με τον Μπακογιάννη για τις κάμερες λέει ο Οικονόμου

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στο θέμα των καμερών, τονίζοντας ότι υπάρχει πλήρης συναντίληψη με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Radio ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως σκοπός είναι η συγκεκριμένη δράση, είναι βασική προτεραιότητα εντός της θητείας της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί, τονίζοντας ωστόσο πως αναζητείται τρόπος και μηχανισμός προκειμένου σταδιακά οι 750 κάμερες να ξεκινήσουν να τοποθετούνται σε σημαντικά σημεία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως οι κάμερες αυτές θα συμβάλλουν στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στον εντοπισμό τροχαίων παραβάσεων, της ηχορύπανσης, την παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στην αντιμετώπιση, την καταδίωξη, την πρόληψη και αναστολή του εγκλήματος. Αναφορικά με την εξέλιξη της δράσης ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως στην παρούσα φάση έχει προχωρήσει η επισήμανση των σημείων με βάση τη στατιστική ανάλυση των περιστατικών που έχει γίνει από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.. «Εκεί, με τον δήμο Αθηναίων και άλλους δήμους θα υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων για να δούμε και τις δικές τους προτεραιότητες», σημείωσε και συμπλήρωσε πως η Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας είναι σε επικοινωνία με άλλες αστυνομίες άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών για την καταγραφή συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών.

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε σταδιακά να ξεκινήσουν να τοποθετούνται κάμερες», σημείωσε και τόνισε αναφερόμενος στις διαγωνιστικές διαδικασίες που απαιτούνται σημείωσε πως χρειάζονται συνήθως έναν χρονικό ορίζοντα 12-18 μηνών. «Θέλουμε να κάνουμε ταυτόχρονα μία δουλειά ολοκληρωμένη, γιατί δεν είναι μόνο για να καταγράφουν, είναι για να μεταδίδουν και την εικόνα σωστά, να πάμε σε μία συνολικότερη αναβάθμιση αυτών των υποδομών, που νομίζω ότι όχι απλώς είναι κρίσιμες για να έχουμε πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες ασφάλειας παντού και εν προκειμένω στην Αθήνα, αλλά αυτό το σύστημα θα αλλάξει το πλαίσιο της αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Αθήνα, μαζί με την ενίσχυση της Αστυνομίας στις γειτονιές, στις πλατείες», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024