Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μπακογιάννης: Όπως ολοκληρώνω κάθε μου θητεία έτσι θα ολοκληρώσω και αυτήν

Κώστας Μπακογιάννης: Όπως ολοκληρώνω κάθε μου θητεία έτσι θα ολοκληρώσω και αυτήν

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο MEGA για το debate με τον Χάρη Δούκα και την επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στο debate με τον συνυποψήφιό του για τον Δήμο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, που διεξήχθη την Τετάρτη, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Το ήθελα πάρα πολύ αυτό το debate, ήθελα έναν ελεύθερο, πολιτισμένο διάλογο», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε ότι «οι εκλογές που είχαμε το Σαββατοκύριακο είχαν πολύ υψηλή αποχή και κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν στην κάλπη, γι’ αυτό ζήτησα το debate, και θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στον κ. Δούκα και στη δημόσια τηλεόραση που το κάναμε πραγματικότητα».

Σε σχέση με το φιλικό κλίμα που επικράτησε στο debate και τις προτάσεις του Κώστα Μπακογιάννη προς τον κ. Δούκα να «συμπορευτούν», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε πως καταλαβαίνει την έκπληξη «γατί έχουμε συνηθίσει στην τοξικότητα της πολιτικής».

«Εδώ μιλάμε όμως για την πόλη μας», σημείωσε, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να υπερβαίνουμε κόμματα και ιδεολογίες».

«Οι εκλογές είναι την Κυριακή. Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εδώ δεν μιλάμε για τα τρομερά ιδεολογικά ή πολιτικά διλήμματα. Η λακούβα δεν έχει ιδεολογία, πρέπει να κλείσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ασφάλεια είναι η βάση όλων μας – Οι κάμερες μπορούν να συμβάλλουν»

Όσο για τη διαφωνία των δύο υποψηφίων δημάρχων στο debate σχετικά με τις κάμερες στην πόλη, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως σε όλη την Ευρώπη, δήμαρχοι «κεντροαριστεροί αλλά και κεντροδεξιοί» έχουν τοποθετήσει κάμερες.

«Η ασφάλεια είναι η βάση όλων μας. Οι κάμερες μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά, δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε γωνία, το ξέρουμε όλοι αυτό. Το πρώτο είναι οι κάμερες, αλλά χρειάζεται και περισσότερη αστυνόμευση», ανέφερε.

«Για μένα είναι σημαντικό πως αποδεσμεύονται αστυνομικοί από τις ασφάλειες των υψηλών προσώπων και βγαίνουν στις γειτονιές. Πρέπει να συνεργαστούν με την δημοτική αστυνομία. Εάν έχουμε μία κατάληψη, τότε μετά από εισαγγελική εντολή, θα επέμβει η αστυνομία και ο Δήμος τη σφραγίζει», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν επανεκλεγεί, είπε χαρακτηριστικά: «Όπως ολοκληρώνω κάθε μου θητεία, έτσι θα ολοκληρώσω και αυτήν».

«Η επόμενη πενταετία για εμένα είναι στην αυτοδιοίκηση, αλλά το 2028 δεν μπορώ να ξέρω πού θα είμαι. Θέλω το πεζοδρόμιο να είναι ασφαλές, να υπάρχουν ευρωπαϊκά όμορφα πάρκα, φώτα led, σχολεία, νηπιαγωγεία. Όλα αυτά συνθέτουν τον πολιτισμό της πόλης μας», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης,

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024