Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρόδη Κράτσα: «Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου σε όλα τα νησιά»

Ρόδη Κράτσα: «Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου σε όλα τα νησιά»

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μίλησε για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και μοναδική γυναίκα Περιφερειάρχης στην χώρα, Ρόδη Κράτσα, διεκδικεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου μια δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Η κυρία Κράτσα ζητάει από τους πολίτες να παρακολουθήσουν το έργο της και το ήθος της και εν συνεχεία να την ανταμείψουν με την ψήφο τους. Στη συνέντευξη στο ένθετο cityhub των ΝΕΩΝ που ακολουθεί, η κα Κράτσα χαρακτηρίζει το διακύβευμα των εκλογών πολύ σημαντικό.

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Αξιολογούμε το αποτέλεσμα και προσαρμόζουμε την επικοινωνία μας στο κάθε νησί. Άλλες ανάγκες εντοπίζουμε στην Κέρκυρα και άλλες στα υπόλοιπα νησιά. Αισθανόμαστε ότι το διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής είναι πολύ σημαντικό για κάθε πολίτη στα νησιά μας. Τελείωσαν οι σταυροδοσίες και επιλέγουν όλοι το πρόσωπο που θα διοικήσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλες προκλήσεις στους σύγχρονους καιρούς.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα λάβουμε αυτή την εντολή.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στο δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου σε όλα τα νησιά. Ποτέ δεν λειτούργησα με διακρίσεις, αποκλεισμούς ή συμφωνίες κρυφές. Ζητώ από τους πολίτες να παρακολουθήσουν το έργο, την διαχρονική πορεία μου και το ήθος και ύφος άσκησης διοίκησης στην Περιφέρεια και σίγουρα θα μας ανταμείψουν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους. Θα γυρίσουμε μαζί σελίδα από πρακτικές και πρόσωπα του παρελθόντος που έβλαψαν τον τόπο. Είμαι σίγουρη ότι θα αναγνωρίσουν και θα ανταμείψουν το όραμα και την αφοσίωσή μου στην υλοποίησή του.

Τα αντιπλημμυρικά σε πρώτη προτεραιότητα

Πως βλέπετε την συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον εκλεγείτε;

Απόλυτα θετική. Είναι απαραίτητη η αρμονική συνεργασία με την κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών της γραφειοκρατίας και κυρίως για τον συντονισμό της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης όπως και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Αγροτικής πολιτικής έχουν ξεκινήσει.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ τόνισε την σημασία αυτής της συνεργασίας. Η εμπιστοσύνη που έχει δηλώσει στην υποψηφιότητά μου με τιμά και βέβαια μου δημιουργεί υποχρεώσεις για την δυναμική συνέχιση του έργου μου.

Παράλληλα επιθυμών να σημειώσω την σημασία της δημιουργικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους για το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα προς τους πολίτες.

Ποια θα είναι τα πρώτα θέματα που θα θέσετε στο περιφερειακό συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2024;

Αρκετά και σημαντικά από έργα οδοποιίας, αντιπλημμυρικά, συντονισμένη τουριστική προβολή μέχρι και το Συμβούλιο Νέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Θα εργαστούμε με τόλμη και καινοτομία για την νέα γενιά.

Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται είναι πρωτοφανείς στα νησιά μας. Πρέπει να τις γνωρίσουν και να τις αξιοποιήσουν οι νέες και οι νέοι.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024