Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβολιασμός: Τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου η καλύτερη περίοδος

Εμβολιασμός: Τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου η καλύτερη περίοδος

Η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, Σταματούλα Τσικρικά, προέτρεψε να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε το αναπνευστικό μας σύστημα.

Καθησυχαστική για τον κοροναϊό και τη γρίπη που είναι σε έξαρση εμφανίστηκε η Σταματούλα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ας μην τρομάζουμε τον κόσμο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μετά από τρία χρόνια πανδημίας, καθώς έρχεται ο χειμώνας που πέφτουν οι θερμοκρασίες και όλες μας οι εκδηλώσεις είναι σε εσωτερικούς χώρους, θα αυξηθούν οι ιώσεις όπως κάθε χρόνο. Και όπως κάθε χρόνο θα έχουμε και αυξημένα ποσοστά κοροναϊού».

«Έξι διαφορετικά εμβόλια στη φαρέτρα μας. Δύο από αυτά είναι εντελώς καινούργια και μάλιστα ενισχυμένα»

Αναφερόμενη στο πού βρισκόμαστε σε σχέση με τα εμβόλια η κ. Τσικρικά είπε: «Νομίζω ότι σήμερα ή αύριο θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολίων. Αλλά εκτός από τον κοροναϊό έχουμε και άλλα εμβόλια, όπως τα εποχικά της γρίπης».

Δύο ενισχυμένα εμβόλια για τη γρίπη

«Έχουμε αυτή τη στιγμή στη φαρέτρα μας έξι διαφορετικά εμβόλια. Δύο από αυτά είναι εντελώς καινούργια και είναι μάλιστα ενισχυμένα, όπως εμείς μάθαμε να τα λέμε. Και απευθύνονται στις ομάδες πληθυσμού 60 – 65 ετών και άνω. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε το αναπνευστικό μας σύστημα».

Καταλαβαίνετε, είπε η κυρία Τσικρικά, «δεν θέλει κάποιος να βρεθεί να νοσεί ταυτόχρονα και από γρίπη και από κοροναϊό ή έχοντας μία ανοσοκαταστολή που γνωρίζουμε ότι δημιουργεί παροδικά μια λοίμωξη όπως είναι αυτή της εποχικής γρίπης. Είναι περισσότερο ευάλωτος να νοσήσει και από τον κοροναϊό».

Οι ευάλωτες ομάδες

Τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, όπως είπε η Σταματούλα Τσικρικά, καλό θα ήταν οι πολίτες να επισκεφτούν τον γιατρό τους και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, από χρόνιες καρδιακές παθήσεις, οι έγκυοι, τα μικρά παιδιά, άτομα που είναι σε κλειστούς πληθυσμούς, όλοι οι υγειονομικοί του κλάδου με ισχυρότατη σύσταση για να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτό το πολυπόθητο τείχος ανοσίας».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024