Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατοικίδια: Η καχυποψία απέναντι στα εμβόλια απειλεί ζώα και ιδιοκτήτες

Κατοικίδια: Η καχυποψία απέναντι στα εμβόλια απειλεί ζώα και ιδιοκτήτες

Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες σκύλων νιώθουν καχυποψία απέναντι στα εμβόλια.

Το κύμα δυσπιστίας που ξέσπασε απέναντι στα εμβόλια με την πανδημία Covid-19 εξαπλώνεται και στα κτηνιατρικά εμβόλια με κίνδυνο μετάδοσης θανατηφόρων ασθενειών όπως η λύσσα, προειδοποιεί νέα μελέτη.

Στις ΗΠΑ, οι ιδιοκτήτες σκύλων που δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια Covid-19 συχνά αποφεύγουν να προσφέρουν στα σκυλιά τους ακόμα και τα βασικά εμβόλια, διαπιστώνει μελέτη στην επιθεώρηση Vaccine.

Η έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα αμερικανών ενηλίκων έδειξε ότι περισσότερους από τους μισούς ιδιοκτήτες νιώθουν καχυποψία απέναντι στα εμβόλια.

Περίπου το 45% των αμερικανικών νοικοκυριών έχει σκύλο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 40% των ιδιοκτητών πιστεύει ότι τα κτηνιατρικά εμβόλια είναι μη ασφαλή· περισσότερο από το 20% θεωρεί ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά· και το 30% πιστεύει ότι είναι ιατρικά αχρείαστα.

Ακόμα, το 37% των ιδιοκτητών πιστεύει ότι ο εμβολιασμός προκαλεί αυτισμό στους σκύλους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τέτοιου κινδύνου ούτε για τα ζώα ούτε για τον άνθρωπο.

Η πλάνη προέρχεται από παλαιότερο μελέτη για το ανθρώπινο εμβόλιο MMR (ιλαράς, παρωτίτιδας, ευλογιάς), η οποία αργότερα διαψεύστηκε και τελικά αποσύρθηκε ως απάτη.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Μαρτίου – 10 Απριλίου σε 2.200 ιδιοκτήτες σκύλων που απάντησαν σε ερωτηματολόγια μέσω της πλατφόρμας YouGov.

Οι δευτερογενείς συνέπειες της καχυποψίας στα εμβόλια από τον άνθρωπο στα κατοικίδια «αναδεικνύει την ανάγκη αποκατάστασης της επιστήμης στην αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των ανθρώπινων εμβολίων« δήλωσε σε δελτίο Τύπου ο δρ Μάτα Μόλτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Οι ερευνητές τονίζουν πόσο επικίνδυνο είναι να παραλείπεται το εμβόλιο της λύσσας, η οποία είναι θανατηφόρα σχεδόν στο 100% των περιπτώσεων.

Περίπου 59.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από δάγκωμα λυσσασμένων σκύλων σε όλο τον κόσμο.

Η Αμερικανική Ένωση Κτηνιατρικών Νοσοκομείων θεωρεί τους εμβολιασμούς «ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής κτηνιατρικής». Συνιστά των εμβολιασμό όλων των σκύλων για τη λύσσα, τη μόρβα, τον αδενοϊό, τον παρβοϊό και την παραγρίπη και προτείνει των εμβολιασμό ορισμένων ζώων και για τη νόσο του Λάιμ, τον κοκκύτη και ορισμένες άλλες νόσους.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024