Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης στο Κερατσίνι: Σύγχρονη Αριστερά, αλλαγή εξωτερικής πολιτικής και μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης στο Κερατσίνι: Σύγχρονη Αριστερά, αλλαγή εξωτερικής πολιτικής και μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μίλησε με πολίτες στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι

Στην Πλατεία Λαού στο Κερατσίνι μίλησε ο πρόεδρ0ς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όπου συζήτησε με πολίτες.

Στο Μπλόκο της Κοκκινιάς

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, όπου άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων από τις δυνάμεις κατοχής και τους ταγματασφαλίτες.

«Ελάτε να χτίσουμε μαζί μια σύγχρονη Αριστερά»

Μήνυμα ενότητας και αισιοδόξιας έστειλε από το Κερατσίνι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Ελάτε να δείξουμε ότι η σύγχρονη αριστερά παράγει αποδοτική ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό θα κάνουμε και έτσι θα κερδίσουμε», τόνισε απευθυνόμενος στους πολίτες στην πλατεία Λαού, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση.

«Ήρθε η ώρα η σύγχρονη Αριστερά να σταματήσει να ασχολείται με χαζομάρες και να κερδίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε πως «έχουμε ευθύνη να βρούμε τον βηματισμό μας και να κάνουμε όχι μόνο αντιπολίτευση, αλλά να βρούμε πολιτικές από τη βάση προς τα πάνω που θα πείθουν».

Αναφέρθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε να γραφτούν στον isyriza νέα μέλη, λέγοντας: «Μετά την πρόσκληση που έκανα γράφτηκαν 500 νέα μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τα παλαιότερα στελέχη, που ασκούν κριτική, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Για όσους αμφιβάλλουν για το τι χτίζουμε, ας πουν εκείνοι πότε έφεραν 500 νεα μέλη σε μία μέρα. Προσκαλέστε τα να συνεργαστούν μαζί σας, να αισθανθούν ότι το κόμμα δεν είναι ξινίλα, αλλά αγκαλιά. Σέβομαι τον κόπο όλων, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη. Αυτή είναι η εντολή που πήρα και θα την τιμήσω».

Συνεχίζοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Εσείς μου δώσατε την ευκαιρία, τώρα δώστε την ευκαιρία σε νέα μέλη».

«Οι αξίες της αριστεράς είναι ανεκτικότητα και κοινό καλό. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Μόνο με ιδιωτικοποιήσεις; Έρχεται η ΝΔ και θέλει να τα ιδιωτικοποιήσει όλα. Τα πανεπιστήμια, την υγεία, τα δημόσια αγαθά. Το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ είναι η επιδείνωση σε όλους τους τομείς. Πόσους μήνες χρειάζεται για να κλείσετε ένα ραντεβού στα νοσοκομεία; Εμείς θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας», σημείωσε.

Όπως είπε, στην καμπάνια του «το μεγαλύτερο χειροκρότημα» το έπαιρνε όταν έλεγε ότι «δεν έχουμε γεννηθεί για να είμαστε ραγιάδες. Στον Βόλο, φοβούνται να ψηφίσουν ελεύθερα γιατί φοβούνται τα αντίποινα. Είναι δυνατόν το 2023 να συγκρούονται δύο τραίνα από πολιτική επιλογή και όχι από φυσική καταστροφή; Είναι δυνατόν στην Ρόδο να μαίνονται πυρκαγιές για 11 μέρες. Ποιος πληρώνει το κόστος; Η νέα γενιά. Προχθές στον ΣΕΒ είπα για την ψωροκώσταινα, να πάμε μπροστά επιτέλους να γίνουμε σύγχρονη Ευρώπη. Είμαι εδώ για να τα αλλάξουμε όλα, αλλά δεν μπορώ μόνος, σας θέλω μαζί μου», υπογράμμισε χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους πολίτες στο Κερατσίνι.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εγγυάται την άμυνα του τόπου, αλλά δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες της Αμερικής».

«Λένε ότι είμαι φυτευτός. Εγώ δεν έχω πόθεν έσχες να κρύψω, δεν είμαι φυτευτός, άλλοι έχουν πόθεν έσχες να κρύψουν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι θα σεβαστεί τα παλαιότερα στελέχη, ωστόσο τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη στην Ευρωβουλή», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η εντολή που πήρα και θα την τιμήσω. Αυτό που κάνουμε εδώ, τις συναντήσεις με τους πολίτες, θα το συνεχίσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές και στην συνέχεια. Πρέπει να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων».

«Η εκλογή μου σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θέλει να κυβερνήσουμε ξανά, άρα να δώσουμε έμπρακτες λύσεις. Το να βγάλεις όμως αριστερόμετρο και να το βάλλεις σε κάποιον άλλο, είναι δεξιά πρακτική. Αριστερά είναι να τους αγκαλιάσεις όλους, αν θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας», δήλωσε για τα εσωκομματικά και την κριτική που του ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε, επίσης, ότι «πρώτα θα κάνουμε ρήξεις και μετά, από κάτω προς τα πάνω, θα χτίσουμε πολιτική».

Προανήγγειλε ακόμη ότι στις επόμενες εκλογές «5 από τις 15 θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι από τους νέους, που θα τους επιλέξουν οι ίδιοι οι νέοι».

Όσο για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν θα είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, θα είναι συνέδριο για την κοινωνία».

Κλείνοντας την ομιλία του, που σε αρκετά σημεία είχε και διάλογο με πολίτες, ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Έχουμε κυβέρνηση με επικίνδυνη πολιτική και με εθνικά επικίνδυνη πολιτική, ακόμη και με αποστρατικοποίηση των νησιών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024