Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συσπείρωση χωρίς ανοίγματα, η στρατηγική της ΝΔ για το β' γύρο των εκλογών

Συσπείρωση χωρίς ανοίγματα, η στρατηγική της ΝΔ για το β’ γύρο των εκλογών

Ποια είναι η στρατηγική του Μαξίμου για τον β’ γύρο - Γενική κινητοποίηση από κορυφαία και τοπικά στελέχη - Στο μικροσκόπιο της Πειραιώς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Η συσπείρωση της γαλάζιας βάσης μέσα από την «επιστράτευση» κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και η εντατικότερη κινητοποίηση των τοπικών στελεχών της παράταξης σε κάθε νομό είναι για τους επιτελείς της ΝΔ τα δυο «κλειδιά» του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οσες από τις έξι περιφέρειες που μένει να κριθούν την ερχόμενη Κυριακή δεν καλυφθούν με νέες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη καλύπτονται από μεικτές ομάδες κρούσης κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με τους πρωτοκλασάτους σε πρώτο πλάνο: από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, τον υπουργό Επικράτειας Μάκη Βορίδη και τον γραμματέα της ΝΔ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη μέχρι πρόσωπα εκτός του Μάξιμου και της κομματικής έδρας.

Τα μόνα στοχευμένα «ανοίγματα» που επιχειρεί άλλωστε η ΝΔ είναι… ενδοοικογενειακά, πατώντας στην εκτίμηση ότι δεν ανατρέπεται πλέον η αίσθηση της πολιτικής κυριαρχίας της, όπως την έδωσε ο πρώτος εκλογικός γύρος.

Βασικός στόχος είναι να υπάρξουν αποτελεσματικές κατά τόπους «διορθώσεις» σχετικά με τη συστράτευση της νεοδημοκρατικής βάσης, καθώς διαπιστώθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις ότι η διάσπαση δυνάμεων οφείλεται και στην ανεπαρκή κινητοποίηση τοπικών στελεχών – και βουλευτών. Η Πειραιώς προσπαθεί να ενισχύσει το «ρεύμα» προς τα πρόσωπα στα οποία έδωσε ανοιχτά την πολιτική στήριξη κόντρα στους «αντάρτες» της ΝΔ.

Στην άκρη «οι πίκρες» και «οι στενοχώριες»

Είναι ενδεικτικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας ο ίδιος το σύνθημα της νέας κινητοποίησης από τη Λέσβο, διατύπωσε την παρότρυνση να μείνουν στην άκρη οι «όποιες στενοχώριες» και οι «όποιες πίκρες», θέτοντας ως στόχο του β’ εκλογικού γύρου στις περιφέρειες «το καλύτερο δυνατό» αποτέλεσμα.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι επί ποδός οι στενότεροι συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο κόμμα, όπως ο Θανάσης Νέζης και ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, οι οποίοι προηγούνται στις περιοχές τις οποίες επισκέπτεται ο Μητσοτάκης για τις αναγκαίες τοπικές ζυμώσεις.

Οι κρίσιμες περιοχές

Κοινώς, ο εκλογικός «πονοκέφαλος» αφορά πρωτίστως τη δυναμική των υποψηφίων που έχουν αναφορές στη ΝΔ αλλά όχι και το «χρίσμα», ωστόσο οι γαλάζιοι παρακολουθούν τα «ανοίγματα» της αντιπολίτευσης έχοντας στραμμένο το «ραντάρ» σε τρεις σημαντικές αναμετρήσεις: στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος πέτυχε προβάδισμα απέναντι στον υποστηριζόμενο από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουρέτα, αλλά δεν κέρδισε την επανεκλογή του στον α’ γύρο, ξεκίνησε από γειτονιές της Λάρισας νέο κύκλο επαφών, έχοντας στο πλευρό του τον νέο δήμαρχο της πόλης Θανάση Μαμάκο, τον οποίο υποστήριξαν νεοδημοκρατικές δυνάμεις.

Εκεί μένει να φανεί το πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις και η προερχόμενη από τη ΝΔ Ελευθερία Τζανακούλη, η οποία σχεδόν άγγιξε το 10% στον α’ γύρο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024