Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην περιοχή που ακόμα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς από τον προηγούμενο

Αφγανιστάν: Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην περιοχή που ακόμα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς από τον προηγούμενο

Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ χτύπησε το Αφγανιστάν, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σχεδόν 30 χιλιόμετρα από την πόλη Χεράτ, περιοχή που επλήγη και το Σάββατο από φονική δόνηση επίσης 6,3 βαθμών.

Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα το δυτικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών και σεισμολογικών ερευνών (USGS), περιοχή όπου ήδη έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εξαιτίας προηγούμενου σεισμού, που χτύπησε το Σάββατο (στη φωτογραφία του Reuters/Ali Khara, επάνω, άντρας ξεσπά σε κλάματα δίπλα στο σπίτι του που καταστράφηκε από τον σεισμό του Σαββάτου).

Ο σεισμός, σε σχετικά μικρό βάθος, καταγράφηκε περί τις 05:10 (τοπική ώρα· στις 03:40 ώρα Ελλάδας), με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σχεδόν 30 χιλιόμετρα από την πόλη Χεράτ, κατά τα δεδομένα του USGS.

Ξεπέρασαν τους 2.400 οι νεκροί από τα 6,3 Ρίχτερ του Σαββάτου

Το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε επίσης ότι κατέγραψε σεισμό 6,3 βαθμών στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό του Σαββάτου και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν στην περιοχή, ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, καθώς πρόκειται για το πιο πολύνεκρο χτύπημα του Εγκέλαδου στη χώρα.

Πάνω από 1.300 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκαν από τον ισχυρό σεισμό των επίσης 6,3 βαθμών το Σάββατο, τον οποίο ακολούθησαν οκτώ μετασεισμοί.

Και ξηρασία…

Η νέα καταστροφή έρχεται τη στιγμή που το Αφγανιστάν υποφέρει ήδη από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, μετά την διακοπή της παροχής του μεγαλύτερου μέρους της ξένης βοήθειας που ακολούθησε την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021.

Η επαρχία της Χεράτ, η οποία έχει περίπου 1,9 εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, πλήττεται επίσης από ξηρασία εδώ και χρόνια, η οποία έχει παραλύσει πολλές αγροτικές κοινότητες που αντιμετώπιζαν ήδη προβλήματα.

Στο Αφγανιστάν σημειώνονται συχνά σεισμοί, ιδιαίτερα στην οροσειρά του Χιντού Κους, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου συναντώνται η ευρασιατική και η ινδική τεκτονικές πλάκες.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024