Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Μωρό εντοπίζεται ζωντανό κάτω από τόνους πέτρες

Αφγανιστάν: Μωρό εντοπίζεται ζωντανό κάτω από τόνους πέτρες

Το κοριτσάκι είναι ξαπλωμένο ανάσκελα, με τόνους μπάζα, σκόνη, χώματα και πέτρες να το έχουν πλακώσει και να το έχουν θάψει κυριολεκτικά.

Τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι – οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά – έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που χτύπησε το Σάββατο το Αφγανιστάν.

Ο σεισμός έπληξε περιοχές που βρίσκονται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες στα ερείπια εκατοντάδων σπιτιών που κατέρρευσαν.

Εντόπισαν ζωντανό ένα μωρό

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο δείχνει την στιγμή που οι διασώστες εντοπίζουν ζωντανό ένα μωρό.

Η μητέρα του παιδιού το προστάτευσε χάνοντας τη ζωή της μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

Το λίγων μηνών κοριτσάκι είναι ξαπλωμένο ανάσκελα, με τόνους μπάζα, σκόνη, χώματα και πέτρες να το έχουν πλακώσει και να το έχουν θάψει κυριολεκτικά. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, οι άνθρωποι που το βρήκαν του βγάζουν τα χώματα και τις πέτρες από το πρόσωπο, τα μάτια και το στόμα, ενώ το μωρό σχεδόν δεν μπορεί να πάρει ανάσα- όμως είναι ζωντανό.

Δίπλα του είναι η νεκρή μητέρα του, που την ώρα του σεισμού το είχε αγκαλιά. Οι διασώστες φαίνεται να σηκώνουν το άψυχο χέρι της γυναίκας για να απεγκλωβίσουν το κοριτσάκι.

Τον Ιούνιο του 2022, σεισμός 5,9 βαθμών, ο οποίος ήταν ο πιο φονικός που είχε αντιμετωπίσει έως τότε το Αφγανιστάν σε περίοδο 25 ετών, είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους και είχε αφήσει πίσω του χιλιάδες άστεγους στην φτωχή επαρχία Πάκτικα, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

Η νέα αυτή καταστροφή έρχεται τη στιγμή που το Αφγανιστάν υποφέρει ήδη από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, μετά την διακοπή της παροχής του μεγαλύτερου μέρους της ξένης βοήθειας μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024