Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κασσελάκης: Το «ευχαριστώ» στον Αλέξη Τσίπρα - «Μία ομιλία που με κάνει υπερήφανο»

Στέφανος Κασσελάκης: Το «ευχαριστώ» στον Αλέξη Τσίπρα – «Μία ομιλία που με κάνει υπερήφανο»

Το εγκώμιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) στην ενότητα: «Η ακροδεξιά ιδεολογία και οι προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη», αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Το μίσος, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, βρήκαν ξανά έδαφος να εξαπλωθούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο 70 και πλέον χρόνια μετά την ήττα του φασισμού»

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος, παραθέτει την ομιλία και δηλώνει «περήφανος» γι’ αυτήν. Μάλιστα όπως γράφει χαρακτηριστικά «ευχαριστώ, πρόεδρε».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Μια σύντομη ομιλία που με κάνει υπερήφανο. Σε ευχαριστώ, Πρόεδρε», έγραψε χαρακτηριστικά, Στέφανος Κασσελάκης.

«Όσα σεμινάρια και να κάνεις κατά της ρητορικής βίας, όταν είσαι ο ίδιος φορέας του εθνικισμού και του μίσους, δεν πρόκειται να λύσουμε κανένα πρόβλημα»

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι για να περιοριστεί η επιρροή της ακροδεξιάς «χρειάζονται πολιτικές και ιδεολογικές ρήξεις με το πυρήνα των ιδεών της», επισημαίνοντας ακόμη πως «χρειάζονται κοινωνικές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όσα σεμινάρια και να κάνεις κατά της ρητορικής βίας, όταν είσαι ο ίδιος φορέας του εθνικισμού και του μίσους, όταν αποκαλείς τους γείτονές σου καρκίνωμα, τότε δεν πρόκειται να λύσουμε κανένα πρόβλημα. Ούτε στο Ναγκόρνο Καραμπαχ, ούτε στο Κόσοβο, ούτε στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Ούτε φυσικά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «το μίσος, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, βρήκαν ξανά έδαφος να εξαπλωθούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο 70 και πλέον χρόνια μετά την ήττα του φασισμού» και διερωτήθηκε για το «ποιος ευθύνεται όμως για αυτή την εξέλιξη; Ποιος έκανε mainstream τον ακραίο ρατσιστικό λόγο; Ποιοι προσπάθησαν να αναθεωρήσουν την ιστορία και να εφεύρουν τη θεωρία των δύο άκρων; Ποια μιντιακά συστήματα ξέπλυναν την ακροδεξιά ρητορική, ακόμη και τους νεοναζί; Ποιες πολιτικές οδήγησαν στον κοινωνικό αποκλεισμό εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, κάνοντας τους ευάλωτους στην ακροδεξιά ρητορική; Ποιες κυβερνήσεις στοχοποίησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες;».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024