Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Όραμα μας μία Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής

Κασσελάκης: Όραμα μας μία Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής

Ο κ. Κασσελάκης θα απευθυνθεί στα μέλη του ΣΕΒ στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου

Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο ΣΕΒ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τον λόγο του αναφέροντας: «Μετανάστευσα από την Ελλάδα έφηβος, ένας από τους χιλιάδες που επέλεξαν τον δρόμο του εξωτερικού από ανάγκη. Το κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν της χώρας δυστυχώς είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα, τόσο για την πολιτική, όσο και για τις επιχειρήσεις.»

«Σε μία Ελλάδα που δεν αποκηρύσσει χαστούκια και ρατσιστικά χαμόγελα εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στηρίζοντας τη μοναδικότητα των εργαζομένων. Να στηρίξετε τις γυναίκες για καταγγελίες για σεξισμό. Οι Ελληνίδες και Έλληνες θα επιστρέψουν όταν δουν νέες νοοτροπίες. Δεν είναι μόνο οι απολαβές είναι και οι νοοτροπίες», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Ο μεγάλος ασθενής είναι η Δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι στην Ελλάδα ο μεγάλος ασθενής είναι η Δικαιοσύνη. «Τελευταίοι στην απονομή Δικαιοσύνης σε όλη την Ευρώπη. Για να είσαι πρώτος στη βραδύτητα απονομής Δικαιοσύνης πρέπει να το επιδιώξεις. Γίνεται εσκεμμένα γιατί έτσι ευνοούνται οι λίγοι και οι ισχυροί».

Στη συνέχεια ανέφερε «Είναι ντροπή για την ελληνική δημοκρατία. Σε μία δημοκρατία η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι το τελευταίο αποκούμπι του κάθε Έλληνα. Είναι ντροπή να επηρεάζεις. Αλλαγή του ΔΣ της ΑΔΑΕ και βέβαια τα τηλέφωνα μας που παρακολουθούσαν με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Μην αναρωτιέστε γιατί δεν επιστρέφουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό. Και το βλέπουν να γίνεται από τους αμερικανοσπουδαγμένους αιρετούς της εξουσίας.

Αν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους έχετε το λόγο μου δεν θα ασκήσω καμία επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης. Ποτέ δεν θα συνδιαλλαγείτε μαζί μου για αθέμιτη ανάπτυξη. Μη με προσεγγίσει κανείς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ένα πλήρες στελεχωμένο δημόσιο με λίγη γραφειοκρατία. Οι άδειες θα εκδίδονται σύντομα και η επιχειρηματική δραστηριότητα θα διεξάγεται με απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον.»

«Αν πέσουν οι μικρές επιχειρήσεις τότε οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ΣΕΒ θα βρεθούν σε δύσκολη θέση»

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ

«Η λέξη «εργασία» πρέπει να είναι προτροπή για «ΣΥΝ-εργασία»»

Στην συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι «Η λέξη «κεφάλαιο» δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και η λέξη «εργασία» πρέπει να είναι προτροπή για «ΣΥΝ-εργασία»….για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης

Δεν είναι δυνατόν να καταργούμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, ειδικά σε μία χώρα με αδύναμη δικαιοσύνη και βαθιές προκαταλήψεις. Μέχρι και οι Ηνωμένες Πολιτείες, το κέντρο του καπιταλισμού, απαιτούν βάσιμο λόγο απόλυσης και προσφέρουν θεσμικές προστασίες όχι μόνο στην απόλυση αλλά και στην πιθανή ΠΡΟΣ-ληψη!»

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κλιματική αλλαγή υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει«Απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον. Έχουμε ανάγκη την κουλτούρα ESG. Συνεχίζετε να δίνετε το στίγμα του ESG.

Θα είναι ο μεγαλύτερος μοχλός ανισότητας» Για τη Θεσσαλία σημείωσε ότι πήγε ο ίδιος τρεις φορές και πρόσθεσε «έχουν χαθεί ψυχές. Στις επισκέψεις μου τρεις στους τέσσερις δεν πήρανε αποζημιώσεις. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα φαγώθηκαν. Περιμένουμε δήθεν εισαγγελική έρευνα. Ο τόπος αυτός μπορεί να ριμάξει στο μέλλον».

«Η διαφορά μας με την Νέα Δημοκρατία είναι…»

«Αν πέσουν οι μικρές επιχειρήσεις τότε οι μεγάλοι του ΣΕΒ θα βρεθούν σε δύσκολη θέση», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Η μεγάλη διαφορά μας από τη ΝΔ είναι ότι θεωρούμε την εργασία μεγάλη παραγωγική δύναμη.  Κανόνες και αυστηρό έλεγχο στην αγορά εργασίας. Εσείς ως μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις είναι προς όφελος σας».

Δείτε live την ομιλία

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024