Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η φρεγάτα Ψαρά στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος

Ισραήλ: Η φρεγάτα Ψαρά στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μαίνεται ο πόλεμος

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα ενταχθεί στη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ένταξη φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, «από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό».

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG-2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι υπάρχει αίτημα για τη συνοδεία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο

Ωστόσο, το ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνοδεία του USS GERALD R. FORD από την SNMG-2.

Αντιδρά το ΚΚΕ

Η απόφαση να λάβει μέρος στο σχηματισμό του ΝΑΤΟ ελληνικό πολεμικό σκάφος προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ, που ζητά την άμεση επιστροφή της.

Επίσης, το ΚΚΕ διατυπώνει για το αν και πώς αξιοποιούνται για το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού οι βάσεις που έχουν παραχωρήσει στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και ειδικά αυτή της Σούδας.

«Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” – με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα – στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή» σημειώνει το ΚΚΕ.

Παράλληλα, τονίζει ότι «τα προσχήματα της κυβέρνησης περί “προγραμματισμένης άσκησης” δεν έχουν καμία αξία, όταν είναι δεδομένος ο επιθετικός χαρακτήρας τέτοιων αποστολών και όταν διαπράττεται μια ακόμα σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, με την ενεργό στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ».

Αναφορικά με την απουσία αιτήματος συνδρομής του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι τέτοιο αίτημα θα γίνει δεκτό αν υποβληθεί.

«Λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση πανηγύριζε για την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας “Belhara”, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά για ποιους σκοπούς προορίζονται πραγματικά τέτοιοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, δήθεν για την “άμυνα της χώρας”» συμπληρώνει το ΚΚΕ.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024