Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Κράνη, γιλέκα, άσε την κάμερα» - Ώρες αγωνίας στο Ισραήλ

«Κράνη, γιλέκα, άσε την κάμερα» – Ώρες αγωνίας στο Ισραήλ

Δύσκολες ώρες ζουν όσοι βρίσκονται αυτές τις ώρες στο Ισραήλ, με τους δημοσιογράφους ανάμεσά τους.

Οι ήχοι των σειρήνων κάθε φορά που γίνεται μια επίθεση με ρουκέτες από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας σκορπούν τον πανικό στο Ισραήλ.

Όσοι βρίσκονται εκεί αυτές τις ημέρες, γνωρίζουν ότι όσο οι δύο πλευρές βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση, οι επιθέσεις μπορεί να κλιμακωθούν και οι νεκροί να αυξηθούν.

Συνεργείο της ΕΡΤ έζησε τον τρόμο

Μια τέτοια στιγμή κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο Ασκελόν του Ισραήλ, με δημοσιογράφους και τεχνικούς να σπεύδουν να προστατευτούν μετά την ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας του Ισραήλ.

Ειδικότερα, το ελληνικό συνεργείο κατέγραψε την ενεργοποίηση του Iron Dome -του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος των Ισραηλινών- μετά από ρίψη ρουκετών από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας.

«Είδαμε να γίνεται απόκρουση δύο ρουκετών στον ουρανό. Ακολούθησαν πολύ ισχυρές εκρήξεις και τώρα έχουμε νέους βομβαρδισμούς από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας. Ήταν τρομακτικό. Τα κτίρια «σβήστηκαν» εδώ» σημείωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ.

Κράνη και γιλέκα

Στο βίντεο – ντοκουμέντο ακούγεται η δημοσιογράφος να φωνάζει προς τους συνεργάτες της να προστατευθούν και να λάβουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας τα κράνη και τα γιλέκα τους.

Η απάντηση που λαμβάνει από τον καμεραμάν είναι ότι έχει ανοιχτή την κάμερα καταγράφοντας τα γεγονότα, και δεν μπορεί να φροντίσει για την προσωπική του ασφάλεια.

Κάπως έτσι, η φρίκη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή γίνεται «μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά» για εκείνους που μεταφέρουν τα γεγονότα από την πρώτη γραμμή.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024