Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο σεφ των αστέρων Michael Chiarello

Πέθανε ο σεφ των αστέρων Michael Chiarello

Έφυγε από τη ζωή στα 61 του χρόνια ο σεφ Michael Chiarello.

Σε ηλικία 61 ετών πέθανε ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής Michael Chiarello, γνωστός για την ιταλική του κουζίνα στην Καλιφόρνια.

Ο Michael Chiarello πέθανε το βράδυ της Παρασκευής έχοντας κοντά του τα μέλη της οικογένειάς του στο νοσοκομείο Queen of the Valley, στην Καλιφόρνια.

Ο όμιλος εστιατορίων του Gruppo Chiarello ανακοίνωσε πως ο διάσημος σεφ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο την τελευταία εβδομάδα μετά από οξεία αλλεργική αντίδραση που οδήγησε σε αναφυλακτικό σοκ.

Γεννημένος το 1962, σύμφωνα με τη MailOnline, ο παθιασμένος σεφ πέτυχε το παιδικό του όνειρο να γίνει σεφ παγκόσμιας κλάσης και παρουσίασε μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές για μια δεκαετία.

Είχε ανακηρυχθεί σεφ της χρονιάς από το περιοδικό Food & Wine το 1985 και αργότερα πήρε το βραβείο CIA’s Chef της χρονιάς το 1995.

Είχε αναγνωριστεί από το James Beard Foundation και είχε γράψει πολλά βιβλία μαγειρικής.

Το who is who του Michael Chiarello

Ο Michael Chiarello είχε ιταλικές και αμερικανικές ρίζες και μεγάλωσε στην κοινότητα Turlock στην Καλιφόρνια.

Εγκατέλειψε το Turlock για να σπουδάσει στο Culinary Institute of America στη Νέα Υόρκη. Αφού αποφοίτησε το 1982, πήρε μπάτσελορ από το Florida International University’s School of Hospitality and Tourism Management.

Ήταν τότε που ξεκίνησε και η λαμπρή επαγγελματική του πορεία ανοίγοντας το πρώτο του εστιατόριο, το Toby’s, στο Μαϊάμι. Δεν άργησε να γίνει διάσημος και επέστρεψε στην πατρίδα του για να ανοίξει το εστιατόριο Tra Vinge.

Με την επιρροή του διαρκώς να μεγαλώνει, ο Michael Chiarello φιλοξένησε εκπομπές στο PBS, το Food Network, το Fine Living και το Cooking Channel για μια δεκαετία, ενώ έκανε και εμφανίσεις στο Today Show και το The View.

Διετέλεσε κριτής στο Top Chef και το To Chef Masters του Bravo και το 2011 συμμετείχε στον τέταρτο κύκλο του Next Iron Chef του Food Network.

Έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη όλων από την εκπομπή του Easy Entertaining With Michael Chiarello, που έτρεξε για δέκα σεζόν στο Food Network και του χάρισε ένα Daytime Emmy το 2005 για την κατηγορία Outstanding Service Show Host.

Τα νομικά προβλήματα του Michael Chiarello

Προς το τέλος της ζωής του, ο Michael Chiarello είχε νομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για σεξουαλική παρενόχληση και κλοπή μισθών από δύο πρώην υπαλλήλους του το 2016.

Μετά τις κατηγορίες, ο Michael Chiarello συνέχισε τις δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ προκλήθηκε δημόσια κατακραυγή όταν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο South Beach Food and Wine Festival το 2018.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τα εστιατόριά του Bottega και Coqueta και αποσύρθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Το πάθος του σεφ Michael Chiarello για το φαγητό και τη ζωή θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις κουζίνες και τις καρδιές μας» ανέφεραν οι συνεργάτες του σε ανακοίνωσή τους.

Η οικογένειά του εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη της για τον χαμό του.

«Η μαγειρική του ευφυΐα, η απεριόριστη δημιουργικότητά του και η ακλόνητη αφοσίωσή του στην οικογένεια ήταν ο πυρήνας της ύπαρξής του. Η κληρονομιά του θα ζει για πάντα στην αγάπη που έριχνε σε κάθε πιάτο και στο πάθος που εμφύσησε σε όλους μας να απολαμβάνουν τις γεύσεις της ζωής», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024