Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Τα drones βόμβες της Χαμάς που πέφτουν βροχή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Τα drones βόμβες της Χαμάς που πέφτουν βροχή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ta Αλ-Zawari χρησιμοποιήθηκαν για να ανοίξουν δρόμο στους μαχητές της Χαμάς προς το Ισραήλ.

«Πάρτε τα όπλα κατά του Ισραήλ» είναι το μήνυμα της Χαμάς στους κατοίκους της Δυτικής Όχθης, λίγο αφότου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα drones δικής της παρασκευής, τα «Al- Zawari», που χρησιμοποιήσε για να μπει και να πιάσει στον ύπνο το Ισραήλ.

Τα drones αυτά, όπως φαίνεται και από το βίντεο που αναρτήθηκε στο X από το Clash Report, μεταφέρουν εκρηκτικά και λειτουργούν ως μίνι βομβαρδιστικά.

Τα «Al- Zawari», παραγωγής Χαμάς, πλήττουν σήμερα το Ισραήλ

Μάλιστα, στα πλάνα φαίνονται καθαρά οι μαχητές που στήνουν στο έδαφος τα drones, τα οποία φέρουν στα φτερά τους την ονομασία «Al- Zawari», πριν στη συνέχεια τα εκτοξεύσουν για να πλήξουν στόχους εντός του Ισραήλ.

Με φόντο τα τελευταία στοιχεία που κάνουν λόγο για περισσότερους από 600 Ισραηλινούς νεκρούς και 100 αιχμαλώτους, σημασία έχει η εκτίμηση των περισσοτέρων αναλυτών που κάνει λόγο για πόλεμο διαρκείας.

Αν αυτό το τραγικό σενάριο επαναληφθεί, τι όπλα έχει στη φαρέτρα της η Χαμάς για να τα βάλει με το Ισραήλ σε βάθος χρόνου;

Το οπλοστάσιο της Χαμάς

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Jewish Institute for National Security of America (JINSA), η Χαμάς μετά το 2021 διατηρεί περίπου το 40% της δυνατότητας πυραυλικών επιθέσεων. Διαθέτει επίσης περισσότερες από 6.000 ρουκέτες και όλμους μικρού βεληνεκούς, πάνω από 5.000 ρουκέτες μέσου βεληνεκούς, περίπου 350 βλήματα μεγάλου βεληνεκούς, αλλά και μικρό αριθμό αντιαεροπορικών πυραύλων, περίπου 100 και αντιαρματικών όπλων, επιπλέον 300.

Η πλειοψηφία των ρουκετών ανήκει στην οικογένεια πυρομαχικών Qassam, φτηνά όπλα με ακτίνα 10 χιλιομέτρων χωρίς καθοδήγηση, ενώ μεγαλύτερη απειλή αποτελούν οι ρουκέτες μέσου βεληνεκούς, με ακτίνα δράσης τα 40-50 χιλιόμετρα. Πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν το οπλοστάσιο της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης να διαθέτει και βαλλιστικούς πυραύλους Sejjil-55, ιρανικής προέλευσης. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η οργάνωση έχει πρόσβαση και σε ρωσικά αντιαρματικά Kornet και Manpads.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024