Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0: Οι αμυντικοί έγιναν... σέντερ φορ

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0: Οι αμυντικοί έγιναν… σέντερ φορ

Και γκολ δεν έφαγε η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος και τρία γκολ από αμυντικούς βρήκε (Βίντα, Ρότα, Μουκουντί) για το εύκολο 3-0 επί του Παναιτωλικού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που επικράτησε εύκολα με 3-0 του Παναιτωλικού στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ένωση δεν δέχθηκε για πρώτη φορά φέτος γκολ ενώ πέτυχε και τα τρία με αμυντικούς της οι οποίοι… έδειξαν τον δρόμο και στους επιθετικούς των «κιτρινόμαυρων».

Βίντα, Ρότα και Μουκουντί βρήκαν δίχτυα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έριξε ρυθμούς στο δεύτερο.

Πώς ξεκίνησαν

Για την ΑΕΚ, που και πάλι είχε αρκετές αλλαγές, ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί να είναι η τετράδα στην άμυνα. Γιόνσον και Πινέδα ήταν στον άξονα, με τον Ελίασον στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Πιζάρο στο αριστερό και τον Μάνταλο πίσω από τον Αραούχο.

Από την άλλη, στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναιτωλικού ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε τους: Καπίνο, Μαλή, Μλάντεν, Ντουάρτε Μπρ., Τορεχόν, Πέρεθ, Ξενιτίδη, Μπουζούκη, Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδη και Πέδρο.

«Καθάρισαν» οι αμυντικοί

Στο μισό γήπεδο του Παναιτωλικού παίχτηκε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με την κατοχή να ξεπερνά ακόμη και το 80% για την ΑΕΚ.

Με τον Ελίασον να είναι σε μεγάλα κέφια και να δημιουργεί διαρκώς, η Ένωση άγγιξε το γκολ στο 11’ όταν από σέντρα του Σουηδού ο Μάνταλος αστόχησε ολομόναχος με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ ήταν διαρκώς στην επίθεση και πίεζε, στο 33’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο που δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Καπίνο και ένα λεπτό μετά βρήκε το γκολ με κεφαλιά του Βίντα από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον.

Ο Κροάτης έφτασε τα τρία γκολ φέτος και στο 36’ ήρθε και το 2-0 με γκολ από ακόμη έναν αμυντικό.
Σε ωραία επίθεση των «κιτρινόμαυρων» ο Πιζάρο συνεργάστηκε με τον Ελίασον, εκείνος γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρότα που σκόραρε σε κενό τέρμα. Μετά το γκολ ο Παναιτωλικός είχε διπλή ευκαιρία από λάθος του Χατζισαφί για να ξαναμπεί στο ματς, αλλά Σενγκέλια και Πέδρο δεν βρήκαν δίχτυα.
Το ημίχρονο τελείωσε με δύο τεράστιες ευκαιρίες του Αραούχο ο οποίος γνώρισε όμως την αποθέωση από τον κόσμο.
Έσβησε το ματς, σκόραρε και ο Μουκουντί

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς και έκανε περισσότερο διαχείριση του αγώνα ο οποίος είχε λίγες καλές στιγμές. Η καλύτερη από αυτές ήταν μάλιστα για τον Παναιτωλικό όταν στο 80’ ο Ντουάρτε ανάγκασε τον Στάνκοβιτς να κάνει μεγάλη επέμβαση σε σουτ που επιχείρησε.

Τελικά η Ένωση έβαλε… κερασάκι στην τούρτα στο 88’, με τον Μουκουντί να σκοράρει από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη μάλιστα ο Καμερουνέζος σημάδεψε και δοκάρι με κεφαλιά ενώ ο Μάνταλος πρόλαβε να πετύχει ακόμη ένα γκολ που ακυρώθηκε για οφσάιντ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58′ Μουκουντί), Χατζισαφί (78′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77′ Ζίνι), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Πόνσε).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπ. Ντουάρτε (73′ Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Ξενιτίδης (57′ Φρ. Ντουάρτε), Μπουζούκης (46′ Λιάβας), Σενγκέλια, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μπαλντασάρα), Ζοάο Πέδρο.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024