Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απειλείται με 15 χρόνια φυλακή ο Κανίχια!

Απειλείται με 15 χρόνια φυλακή ο Κανίχια!

Ο Αργεντίνος πρώην μουντιαλικός σταρ και «κολλητός» του Μαραντόνα κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του για σεξουαλική κακοποίηση

Οι καλές μέρες για τον Κλαούντιο Κανίχια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι μέρες που ταρακουνούσε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη δίπλα στον Ντιέγκο Μαραντόνα είναι απλά ένα μακρινό παρελθόν.

Ο πρώην σταρ της εθνικής Αργεντινής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια μετά την εντολή να προσαχθεί για φερόμενη σεξουαλική επίθεση στην πρώην σύζυγό του σε ένα ξενοδοχείο στο Μπουένος Άιρες, το Faena Hotel, στην γειτονιά του Puerto Madero, το 2018.

Το Ποινικό Τμήμα του Εφετείου των Εθνών της Αργεντινής απέρριψε τα επιχειρήματα των δικηγόρων του στα οποία ανέφεραν ότι «τα εγκλήματα κατά της σεξουαλικής ακεραιότητας πρέπει να να ανακατασκευαστούν ως κατηγορίες από τα διαθέσιμα έμμεσα στοιχεία»

Τώρα, έχει προγραμματιστεί να δικαστεί για «επιβαρυμένη σεξουαλική κακοποίηση», που σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Η Μαριάνα, η οποία είναι η μητέρα των τριών παιδιών του Κανίχια, ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της (μέχρι ενάμιση χρόνο μετά τα γεγονότα) τη χτύπησε και την απείλησε να τη σκοτώσει εάν μιλούσε στην αστυνομία γι’ αυτό.

«Προσπάθησε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την πρώην σύζυγό του, οπότε όταν εκείνη αρνήθηκε, της είπε: «Θα σε σκοτώσω, π…α!» και μετά τη χτύπησε με τη γροθιά του στο πρόσωπό της. Αυτή καλύφθηκε με τα χέρια της, μέχρι που τελικά τη χτύπησε και στο στήθος και στα μπράτσα.

Αφού η πρώην σύζυγός του είπε ότι επρόκειτο να τον καταγγείλει, ο κατηγορούμενος γέλασε και της είπε ότι ήταν «φίλος του αφεντικού της αστυνομίας» και ότι «αν υποβάλεις μια αναφορά, το κεφάλι σου θα κυλήσει στο χώμα… φύγε τώρα, αλλιώς θα σε σκοτώσω, κ…α».

Στον Κανίχια, έχει απαγορευτεί να φύγει από την Αργεντινή από τον περασμένο Ιούνιο, αν και πάντα αρνιόταν ότι διέπραξε τις πράξεις που περιγράφονται παραπάνω.

Στον 56χρονο σήμερα Κανίχια ασκήθηκε ποινική δίωξη χωρίς προφυλάκιση, αναφέρει η αργεντίνικη εφημερίδα Clarín.

Οι αρχές διέταξαν ότι ο Κανίχια «θα πρέπει να απέχει από κάθε είδους επαφή με την καταγγέλλουσα, Mariana Belén Solange Nannis Silles, είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικά, είτε με μηνύματα κειμένου, ή από κοινωνικά δίκτυα, email ή WhatsApp ή ενδιάμεσο άτομο”.

Οι αρχές έχουν επίσης εκδώσει εμπάργκο στα περιουσιακά στοιχεία του ποδοσφαιριστή.

Παράλληλα, ορίστηκε εγγύηση πέντε εκατομμυρίων πέσος (15.000 ευρώ).

Διαπιστώθηκε ότι το ποσό αυτό πρέπει να κατατεθεί στη δημόσια τράπεζα της χώρας, Banco Ciudad, «στη διάθεση αυτής της δικαστικής έδρας εντός της προθεσμίας τριών ημερών από την κοινοποίηση αυτής της εντολής».

Ο Κανίχια ήταν παντρεμένος με τη Μαριάνα για 31 χρόνια και έχουν μαζί τρία παιδιά.

Το ζευγάρι χώρισε το 2019 αφού ο Κανίχια απάτησε τη Μαριάνα με το μοντέλο Sofia Bonelli – την οποία παντρεύτηκε εκείνη τη χρονιά.

Μετά από μήνες έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το φερόμενο έγκλημα συνέβη τα ξημερώματα της 5ης Μαΐου 2018, αφού το ζευγάρι έφυγε από ένα γαμήλιο πάρτι στο Μπουένος Άιρες και κατευθύνθηκε στο Residencias del Hotel Faena, επίσης στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Σύμφωνα με το αρχείο, ο Caniggia προσπάθησε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την τότε σύζυγό του, αλλά όταν εκείνη αρνήθηκε, απείλησε να τη σκοτώσει. Η Μαριάνα ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά μετά την επίθεση.

Η καταγγελία της πρώην συζύγου ανέφερε ότι η επίθεση του «επηρέασε την ίδια και τα παιδιά του ζευγαριού ».

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο πρώην μουντιαλικός σταρ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αφού κατηγορήθηκε για βιασμό.

Ωστόσο, ο δικαστής Pablo Ormaechea έκρινε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να λάβει μια απόφαση και ζήτησε από την εισαγγελία να συνεχίσει την έρευνα.

Ο παίκτης δεν κατηγορείται πλέον για βιασμό, αλλά διώκεται για βαριά σεξουαλική κακοποίηση.

Στο δίκαιο της Αργεντινής, τόσο η επιδεινούμενη σεξουαλική κακοποίηση όσο και ο βιασμός είναι σοβαρά αδικήματα, αλλά ορίζονται και αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Η επιδεινούμενη σεξουαλική κακοποίηση αναφέρεται σε οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη χωρίς συγκατάθεση, που περιλαμβάνει βία, απειλές ή κατάχρηση εξουσίας.

Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει καταστάσεις όπου το θύμα δεν μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή του λόγω παραγόντων όπως η ηλικία ή η αναπηρία.

Από την άλλη πλευρά, ο βιασμός, γνωστός ως «abuso sex con acceso carnal» στην Αργεντινή, περιλαμβάνει συγκεκριμένα μη συναινετική σεξουαλική επαφή ή διείσδυση.

Συνήθως επιφέρει αυστηρότερες ποινές σε σύγκριση με την επιδεινούμενη σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Κανίχια πέτυχε 16 γκολ στις 50 εμφανίσεις του με την Αργεντινή. Έπαιξε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1990 και του 1994 και σκόραρε τέσσερα γκολ σε οκτώ αγώνες προτού επιστρέψει για το τουρνουά του 2002, αφού έμεινε εκτός εθνικής ομάδας για αρκετά χρόνια επειδή αρνήθηκε να κόψει τα μακριά μαλλιά του υπό το αυστηρό καθεστώς του τότε ομοσπονδιακού Ντανιέλ Πασαρέλα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024