Τα παράδοξα δεν λείπουν ποτέ από μία εκλογική διαδικασία. Δεν έλειψαν λοιπόν ούτε από αυτές τις εκλογές. Από ότι φαίνεται δε το πρόβλημα επικαιροποίησης των εκλογικών καταλόγων, το οποίο ανέκυψε στις εκλογές του Μάϊου, δεν έχει ακόμα επιλυθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη μία επιστολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε μία οικογένεια, η οποία ενημερώνει ότι ένας πεθαμένος εδώ και είκοσι χρόνια, ορίστηκε ως μέλος εφορευτικής επιτροπής σε εκλογικό κέντρο της περιοχής που διέμενε.
Πρόβλημα ενημέρωσης των εκλογικών καταλόγων
Το περιστατικό αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι ελέγχονται κάθε 100 και πλέον χρόνια, με αποτέλεσμα να παραμένουν εγγεγραμμένοι άνθρωποι που έχουν πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια.
‘Εστειλαν επιστολή ορισμού στην εφορευτική επιτροπή σε πεθαμένο εδώ και είκοσι χρόνια
Το έγγραφο κλήσης για την παρουσία στην εφορευτική επιτροπή
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων