Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκάρουν τα στοιχεία για τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα - Ραγδαία αύξηση το 2023

Σοκάρουν τα στοιχεία για τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα – Ραγδαία αύξηση το 2023

Σύμφωνα με την ΟΣΕΤΕΕ, η ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων έχει θορυβήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους Συλλογικούς φορείς στην Ευρώπη

Ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων καταγράφηκε το 2023 στην Ελλάδα με τη μακάβρια λίστα να αγγίζει τα 147 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Ο αντίστοιχος αριθμός των εργατικών δυστυχημάτων ολόκληρο το 2022 ήταν 104, κατά τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΟΣΕΤΕΕ. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2018 οι νεκροί ήταν 46, 51 το 2019, 41 το 2020 και 31 το 2021.

Συνέντευξη τύπου αύριο από τον συνομοσπονδιακό γραμματέα της ETUC

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδία, «η ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων έχει θορυβήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους Συλλογικούς φορείς στην Ευρώπη». Ως αποτέλεσμα, «σε μία ένδειξη έμπρακτης στήριξης», όπως τονίζει η ΟΣΕΤΕΕ, αύριο Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στις 11:30 στο ξενοδοχείο Novus, στην Πλατεία Μεταξουργείου στην Αθήνα θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τον συνομοσπονδιακό γραμματέα της ETUC Giulio Romani και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ΥΑΕ και γραμματέα ΥΑΕ της ΓΣΕΕ Ανδρέα Στοϊμενίδη

«Στη συνέντευξη τύπου θα γίνει ανάδειξη του ζητήματος της ανθρωποθυσίας στους χώρους εργασίας και κατάθεση προτάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει Συνδιάσκεψη των αντιπροσώπων από τις χώρες της Ευρώπης για τη διερεύνηση των νέων αναδυόμενων κινδύνων στην Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία με μεγαλύτερη εστίαση στην Κλιματική Αλλαγή», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Sports in

Η εντυπωσιακή ανάρτηση της UEFA για τα ημιτελικά του Europa Conference League (pic)

Τα αστέρια των τεσσάρων ομάδων των ημιτελικών του Conference League με φόντο την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024