Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία

Η Τουρκία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία

Καταστράφηκαν 15 κουρδικοί στόχοι και «εξουδετερώθηκαν» πολλοί μαχητές

Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε απόψε η Τουρκία στη βόρεια Συρία καταστρέφοντας, όπως υποστηρίζει, 15 κουρδικούς στόχους. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, πολλοί μαχητές «εξουδετερώθηκαν».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι στους στόχους που επλήγησαν περιλαμβάνεται μια βάση μαχητών, καταφύγια και αποθήκες όπου πιστεύεται ότι κρύβονταν οι Κούρδοι μαχητές.

Δεν διευκρινίστηκε σε ποιες περιοχές έγιναν τα πλήγματα αυτά.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Συρία

Ο στρατός της Τουρκίας «εξουδετέρωσε» 26 Κούρδους αντάρτες στη βόρεια Συρία το βράδυ της Πέμπτης, σε αντίποινα για μια επίθεση με ρουκέτες εναντίον τουρκικής βάσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας νωρίτερα σήμερα, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μία εβδομάδα μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Η επίθεση με ρουκέτες εναντίον της στρατιωτικής βάσης, την οποία εξαπέλυσε η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), προκάλεσε χθες το βράδυ τον θάνατο ενός Τούρκου αξιωματικού της αστυνομίας και τον τραυματισμό επτά αξιωματικών και στρατιωτών στην περιοχή Νταμπίκ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο Aμυνας επισήμανε ότι η Άγκυρα διεξήγαγε ξεχωριστά αεροπορικές επιδρομές και εξουδετέρωσε 30 στόχους ανταρτών σε άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, περιλαμβανομένης μιας πετρελαιοπηγής, αποθηκών όπλων και πυρομαχικών όπως και καταφυγίων.

Το PKK και το SDF

Το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της Κυριακής στην Άγκυρα, οι δύο δράστες της οποίας σκοτώθηκαν, ενώ προκάλεσε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι οι δράστες προήλθαν από τη Συρία, αλλά οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) το διέψευσαν.

Η Τουρκία δεν διαχωρίζει την κουρδική πολιτοφυλακή YPG –που ανήκει στις SDF οι οποίες συμμετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών– από το PKK. Ωστόσο η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ, αν και θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση, δεν αντιμετωπίζουν τη YPG ως τέτοιες.

Οι SDF ανακοίνωσαν ότι από τις τουρκικές επιθέσεις έχουν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι μετά την επίθεση στην Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024