Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ

Oι τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν 20 στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Oι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και κατέστρεψαν 20 στόχους του PKK.

Ο τουρκικός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές στις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ στη Γκάρα, στο Χακούρκ, στη Μετίνα και Καντίλ, τόνισε το τουρκικό υπουργείο.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία ανέλαβε το PKK.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ANF που σχετίζεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το χτύπημα στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας πραγματοποίησε το Τάγμα Αθανάτων, ενώ επισημαίνει ότι η επίθεση αυτοκτονίας έγινε την ημέρα της έναρξης των εργασιών του τουρκικού κοινοβουλίου στην Άγκυρα μετά τη θερινή διακοπή.

Το χτύπημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγινε για διαμαρτυρία για τα βασανιστήρια κατά των Κούρδων σε φυλακές στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, για τη χρήση χημικών όπλων που απαγορεύονται από τους διεθνείς νόμους, καθώς και για τη λεηλασία και καταστροφή της φύσης του Κουρδιστάν.

Οι δράστες έκλεψαν όχημα από πολίτη και τον σκότωσαν

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα σήμερα το πρωί. Ένας από τους δύο επιτιθέμενους ανατινάχθηκε και ο άλλος σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά.

Στη βραδινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι δράστες της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, όπως χαρακτηρίζεται, χρησιμοποίησαν ένα όχημα το οποίο έκλεψαν από έναν πολίτη τον οποίο δολοφόνησαν.


Οι διασυνδέσεις ενός από τους δράστες με το PKK έχουν επιβεβαιωθεί, με το υπουργείο να προσθέτει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι έρευνες για τον άλλο δράστη συνεχίζονται.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024