Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήταν μία γυναίκα που της άρεσε η ζωή» – Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τη Μαίρη Χρονοπούλου

«Ήταν μία γυναίκα που της άρεσε η ζωή» – Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τη Μαίρη Χρονοπούλου

Η Μαίρη Χρονοπούλου, η αρχόντισσα του ελληνικού κινηματογράφου, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Το αντίο στη σπουδαία ηθοποιό από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Μαίρη Χρονοπούλου «έφυγε» από τη ζωή στα 90 της χρόνια, μετά από σύντομη νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ύστερα από ατύχημα στο σπίτι της στην Παιανία, βυθίζοντας στην θλίψη όλους όσοι τη λάτρεψαν στη ζωή, αλλά και στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη.

«Της άρεσε η ζωή»

Ο Στέφανος Κορκολής θέλησε να αποχαιρετήσει με τον δικό του μοναδικό του τρόπο την «Μαιρούλα» του. Ο συνθέτης και η ηθοποιός διατηρούσαν μία στενή σχέση τις τελευταίες δεκαετίες, μία σχέση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος που έφυγε η Μαιρούλα μου και η Μαιρούλα όλων. Τι να πω… Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολο να πεις πολλά πράγματα», είπε με βαθιά συγκίνηση.

Ήταν μία γυναίκα που της άρεσε η ζωή και της άρεσε να κάνει πράγματα. Δεν «αποκοιμήθηκε» ποτέ

«Μιλάγαμε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο. Κάθε Κυριακή ήταν το τηλεφώνημά μας, που θα λέγαμε τα διάφορά μας. Ήταν μία προσωπικότητα απίστευτη, με τόσες γνώσεις, με απίστευτη φινέτσα. Η Μαίρη ήταν μία αρχόντισσα».

«Ήταν μία γυναίκα που της άρεσε η ζωή και της άρεσε να κάνει πράγματα. Δεν «αποκοιμήθηκε» ποτέ. Ήταν διαστήρια. Ήταν μία από τις προσωπικότητες που δεν γεννιούνται πολύ συχνά», είπε.

Εκείνο που κρατά ο Στέφανος Κορκολής από την αγαπημένη ηθοποιό είναι η αγάπη, το χαμόγελο και η αγκαλιά της.

«Ήταν έξω καρδιά άνθρωπος»

Η Βάσια Παναγοπούλου μοιράστηκε με το «Ακόμα δεν είδες τίποτα» αναμνήσεις από την παράσταση «Χειροκροτήματα» σε σκηνοθεσία Μίνωα Βολανάκη στο θέατρο Αλίκη.

«Ήμουν πολύ τυχερή που συναντήθηκα μαζί της. Ήταν ένα πρόσωπο μυθικό για μένα. Ήταν άνθρωπος δοτικός. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά σε αυτή τη ζωή, ότι την λάτρεψε το σινεμά, την λάτρεψε και ο αγαπημένος μας Γιάννης Δαλιανίδης. Συζητούσαμε πολύ για τον Γιάννη Δαλιανίδη και το σινεμά, την εποχή που εκείνη μεσουρανούσε», είπε.

«Ήταν γυναίκα πραγματικά του γλεντιού. Είχαμε μία παράσταση πολύ δύσκολη και μου έλεγε που θα πάμε να βγούμε έξω μετά. Ήταν πολύ έξω καρδιά, ήταν άνθρωπος χορτασμένος».

Στη συνέχεια η Βάσια Παναγοπούλου αποκάλυψε τι συζητούσε με τη μεγάλη ηθοποιό:

«Μου έλεγε να μην εφησυχάζομαι ποτέ. Ότι είναι μία σκληρή δουλειά που δεν αναγνωρίζει ποτέ κανείς τίποτα σε κανέναν».

«Δεν ισχύει ότι έπεσε από τη σκάλα»

Ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος ήταν χρόνια φίλος με την Μαίρη Χρονοπούλου, την οποία περιέγραψε ως έναν άνθρωπο χορτασμένο.

«Ήταν η γυναίκα που έρχεται από ψηλά, από τα βόρεια προάστια και προσέγγισε τα λαϊκά πρότυπα πάνω στον έρωτα. Ήταν πολύ δυνατό και τολμηρό εκείνη την εποχή», είπε για τους ρόλους που ενσάρκωνε η μεγάλη ηθοποιός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα ερωτηματικά για το πώς «έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός είναι πολλά:

«Το ότι έπεσε από τη σκάλα δεν ισχύει. Είχε κατέβει την σκάλα και είχε πάει στο σαλόνι. Την βρήκαν πάνω σε ένα χοντρό χαλί που δεν ξέρω πως μπορεί να έγινε αυτό το χτύπημα. Το χτύπημα ήταν πολύ δυνατό», είπε.

«Η Μαίρη μου είχε πει ότι «εάν πάθω κάτι κάποια στιγμή, ένα εγκεφαλικό, δεν θέλω να ζήσω». Δεν της άρεσε αυτό, ήθελε να υπάρχει, να μιλάει, να κάνει», κατέληξε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024