Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από αριστερά χτυπάει τον Κασσελάκη ο Πλεύρης περί ευγονικής

Από αριστερά χτυπάει τον Κασσελάκη ο Πλεύρης περί ευγονικής

«Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική» το σχόλιο Πλεύρη για τα σχέδια του Στέφανου Κασσσελάκη περί απόκτησης δύο αγοριών με τον σύντροφό του Τάιλερ

Για διαιώνιση του DNA του με την απόκτηση δύο αγοριών μέσω παρένθετης μητέρας, μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Το σχόλιο περί αναγνώρισης της προσφοράς των ανθρώπων που επιλέγουν την υιοθεσία, που ακολούθησε την περιγραφή των δικών του σχεδίων, δεν στάθηκε ικανό να μετριάσει τις έντονες αντιδράσεις που προήλθαν από τα αριστερά, αλλά και από τα δεξιά που βρήκαν -και αυτό έχει ενδιαφέρον- υπερσυντηρητική και επικίνδυνη την άποψη του κ. Κασσελάκη.

Επισημαίνουν δε ότι για άλλη μια φορά ο κ. Κασσελάκης έδειξε άγνοια βασικών κανόνων και Αρχών για ευαίσθητα θέματα που έχουν απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα, και για τα οποία ένα δημόσιο πρόσωπο και δη πολιτικός, οφείλει να γνωρίζει και να αναφέρεται σε αυτά με πολύ προσοχή.

Σκέψεις περί αλαζονείας και εγωπάθειας και ιδιοκτησιακής αντίληψης για τα παιδιά, επίσης δεν έλειψαν, εστιάζοντας στη φράση του ότι τα παιδιά τους με τον Τάιλερ θέλουν να έχουν κάτι από τη δική τους προσωπικότητα και να αποτελούν συνέχειά τους.

Παραπέμπουν σε ευγονική

Για πλήρη άγνοια των ηθικών κανόνων της Ιατρικών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών, πχ χρώμα ματιών, ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες, τον κατηγορεί ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας» δεν παραλείπει να προσθέσει.

Ας μην μας μοιάζει το παιδί μας

Σε αυτή την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη αντέδρασε και η Έλενα Ακρίτα, που προεκλογικά πέρασε στους υποστηρικτές του. Η κυρία Ακρίτα σφάζει με το γάντι τον Στέφανο Κασσελάκη με μια πιο συναισθηματική ανάρτηση.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024