Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Καρούλιας: Θέλει να κάνει «τάκλιν» στον κοινωνικό αποκλεισμό και τις βίαιες συμπεριφορές

Νίκος Καρούλιας: Θέλει να κάνει «τάκλιν» στον κοινωνικό αποκλεισμό και τις βίαιες συμπεριφορές

Ο Νίκος Καρούλιας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» μίλησε στο In.

Ο Νίκος Καρούλιας ειδικά για τους παλαιότερους λάτρεις του ποδοσφαίρου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για πολλά χρόνια «όργωνε» την αριστερή πλευρά των γηπέδων κόβοντας κάθε κίνδυνο που παρουσιάζονταν για την εστία της ομάδας του. Τώρα, θέλει να «οργώσει» από άκρη σε άκρη την Αττική και να κάνει τάκλιν σε κάθε μορφή βίας και αποκλεισμού από όπου και αν προέρχεται, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά».

Η περιφέρεια Αττικής πρέπει να επενδύσει στην εκπαίδευση των νέων με διάφορα προγράμματα και δράσεις; Είναι για εσάς προτεραιότητα;

Είναι για μένα μια βασική προτεραιότητα και πρέπει η περιφέρεια να επενδύσει σε προγράμματα και δράσεις στα σχολεία, γήπεδα και  γυμναστήρια.

Που θα εστιάζετε τους λόγους που παρατηρείται έντονη αύξηση της παραβατικότητας μεταξύ των παιδιών και των νέων;

Οι λόγοι είναι πολλοί και δεν μπορούν να αναλυθούν τώρα. Ένας  από τους λόγους, που γνωρίζω είναι αυτό που συμβαίνει στους χώρους άθλησης. Πολλά παιδιά δεν μπορούν να συμμετάσχουν, διότι χρειάζεται μηνιαία εισφορά που οι γονείς τους δεν μπορούν να προσφέρουν.

Έτσι ξεκινούν τα πρώτα συμπτώματα, αποκλεισμού και περιθωριοποίησης, που δημιουργούν ζήλια και εξελίσσεται σε μίσος που εκδηλώνεται με βίαιες πράξεις και κακουργηματικές.

Επίσης σημαντικό είναι η επιβεβαίωση, που αν δεν υπήρξε μέσα από την άθληση, την βρήκαν στις βίαιες συμπεριφορές και οπωσδήποτε η παιδεία, που παίρνουν από την οικογένεια.

«θεωρώ καθήκον μου, να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου, προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας»

Τόσα χρόνια αθλητής και προπονητής ξεχωρίζατε για την παιδεία και το ήθος σας. Τι δεν διδάσκεται στα παιδιά που αντίθετα διδάσκετε εσείς στις σχολές σας;

Καταρχάς συζητούσα μαζί τους για το παιχνίδι, το σχολείο. Στα σχολεία δεν διδάσκονται οι αξίες και οι αρχές, που τα παιδιά  προσλαμβάνουν μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμό.

Όπως είναι  η συνεργασία, για επίτευξη στόχου, η πειθαρχία, για να συνυπάρχουμε σε μικρά κοινωνικά σύνολα (ομάδα) και σε μεγαλύτερα παιδιά, στην ενήλικη ζωή τους.

Να φθάνουν στα όρια τους και να μην τα παρατάνε, στην πρώτη δυσκολία και βέβαια την ευγένεια του νικητή απέναντι στον ηττημένο.

Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο της αλυσίδας, οικογένεια – κοινωνική ζωή – επαγγελματική ζωή; 

Ασφαλώς και μπορεί ο Νίκος  Χαρδαλιάς. Είναι ένας άνθρωπος, όπως το έχει αποδείξει σαν δήμαρχος και υπουργός, ότι είναι κοντά στον πολίτη και όχι στο γραφείο. Για να μπορείς, να συνδέσεις οικογένεια, κοινωνική και επαγγελματική  ζωή, πρέπει να έχεις ίδια άποψη και αυτό γίνεται με την φυσική παρουσία σου και όχι με τις εκθέσεις.

Κύριε Καρούλια τι σας ώθησε να διεκδικήσετε την ψήφο των κατοίκων της Περιφέρειας με τον συνδυασμό Αττική Μπροστά;

Το γεγονός  ότι αυτήν την συσσωρευμένη εμπειρία (ποδοσφαιρική, προπονητική ιστορία),ειδικά με παιδιά στις πιο ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες (5-15 ετών) που ολοκληρώνοντας τις επαγγελματικές  υποχρεώσεις και με άπλετο ελεύθερο χρόνο και ενέργεια, θεώρησα καθήκον και χαρά μου, να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου, προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας, γενικότερα .

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024