Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αξιωματικός τρολάρει τους Ρώσους - Τηλεφωνεί σε εταιρεία για να του φτιάξουν τανκ

Ουκρανία: Αξιωματικός τρολάρει τους Ρώσους – Τηλεφωνεί σε εταιρεία για να του φτιάξουν τανκ

Πήρε τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη ρωσικής εταιρείας για να ζητήσει βοήθεια σχετικά με τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε ένα τανκ, το οποίο είχαν «αιχμαλωτίσει» στρατιώτες στην Ουκρανία.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στον πόλεμο στην Ουκρανία δείχνοντας ότι υπάρχουν και ανάλαφρες στιγμές. Ένας αξιωματικός του ουκρανικού στρατού αποφάσισε να τρολάρει τους Ρώσους καθώς πήρε τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη για να ζητήσει βοήθεια σχετικά με τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε ένα τανκ, το οποίο είχαν «αιχμαλωτίσει».

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι στο YouTube του Militarnyi, ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης από την Ουκρανία που ενημερώνει σε θέματα πολέμου, διακρίνεται ένας αξιωματικός του ουκρανικού στρατού που στην κλήση αναφέρεται με το όνομά «Kochevnik», να τρολάρει τους εργαζομένους της εταιρείας κατασκευής αρμάτων Uralvagonzavod.

Ο Kochevnik αναφέρει ότι έχει προβλήματα με το τανκ T-72B3, ένα μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιεί ευρέως ο ρωσικός στρατός. Στους 20 μήνες του πολέμου ο ουκρανικός στρατός έχει αιχμαλωτίσει σχεδόν 200 ρωσικά T-72B3 τανκ. Το T-72B3 είναι η εξελιγμένη μορφή των T-72 τανκ της σοβιετικής εποχής.

Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα όπως τα T-64BV, T-80U ή T-72AMT, οι Ουκρανοί δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τύπο οχήματος.

Έτσι όταν ο Kochevnik διαπίστωσε προβλήματα στο ρωσικό T-72B3 που αιχμαλώτισε κάλεσε την τεχνική υποστήριξη της Uralvagonzavod. Παρόλο που στο μεγαλύτερο μέρος του τηλεφωνήματος περιπαίζει τους Ρώσους, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το τανκ των 45 τόνων που έχει τρία άτομα προσωπικό ήταν αληθινά.

Το  T-72B3 είχε διαρροή πετρελαίου, οι συμπιεστές δεν λειτουργούσαν και το ηλεκτρικό σύστημα του περιστρεφόμενου πυργίσκου εξακολουθούσε να πέφτει κάνοντας το προσωπικό να το  γυρίζει με το χέρι.

Αρχικά στην κλήση του Kochevnik απάντησε ένα μέλος του προσωπικού της Uralvagonzavod και έδωσε το όνομα Αλεξάντερ Ανατόλεβιτς με τον Kochevnik να αναφέρεται στα προβλήματα του τανκ.

«Είμαι ο διοικητής μία ομάδας τεθωρακισμένων και το πρόβλημα είναι ότι απλά δεν μπορούμε να το λειτουργήσουμε», φέρεται να λέει σύμφωνα με το Forbes.

Στο τέλος και των δύο κλήσεων ο Kochevnik κάνει γνωστό ότι τρόλαρε, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του και ξεσπώντας σε γέλια.

Ο εργαζόμενος δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας Ουκρανός στρατιώτης και μάλιστα διαβεβαιώνει τον Kochevnik ότι θα επικοινωνήσει με το γραφείο σχεδιασμού και με την εταιρεία κατασκευής των κινητήρων.

«Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Νίκη για την Ουκρανία»

Όμως ο Kochevnik δεν έμεινε εκεί στο δεύτερο μέρος του βίντεο κάλεσε κάποιον που αναφέρει ότι είναι διευθυντής της Uralvagonzavod και ονομάζεται Αντρέι Αμπακούμοφ. Μάλιστα ακούγεται να λέει στον Kochevnik να αναφέρει τα προβλήματα του τανκ με μήνυμα στο WhatsApp.

Στο τέλος και των δύο κλήσεων ο Kochevnik κάνει γνωστό ότι τρόλαρε, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του και ξεσπώντας σε γέλια.

«Κοιτάξτε είμαι ο διοικητής της ομάδας τεθωρακισμένων K-2. Αυτό είναι το δεύτερο μηχανοκίνητο τάγμα της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας», λέει στο πρώτο τηλεφώνημα.

«Όταν πάρουμε περισσότερα από αυτά τα τανκ σαν τρόπαια, θα τα κάνουμε καλύτερα ώστε να είναι πιο εύκολο για εμάς να τα λειτουργήσουμε. Συμφωνούμε; Ευχαριστώ πολύ. Να προσέχετε τους εαυτούς σας. Νίκη για την Ουκρανία», προσθέτει.

Ουκρανός στρατιώτης σε τανκ

Η 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πολεμάει κοντά στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία και κυρίως χρησιμοποιεί εξοπλισμό σοβιετικού τύπου συμπεριλαμβανομένων τανκ T-64 και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP, ενώ έχει και στην κατοχή και κάποια σοβιετικού τύπου T-72B3.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή δεν είναι ξεκάθαρο πού και πότε ο Kochevnik και οι υπόλοιποι Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλώτισαν το τανκ, ενώ το Βusiness Insider δεν κατάφερε να εξακριβώσει αν όντως ο Kochevnik κάλεσε την εταιρεία και πότε έλαβε χώρα η κλήση.

Η Ρωσία έχει χάσει τα 2/3 των τανκ της από την έναρξη του πολέμου

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου πληροφοριών ανοικτής πηγής Oryx, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει τα δύο τρίτα των τανκ του στην εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Γιάκουμπ Γιανόβσκι ένας στρατιωτικός αναλυτής της Oryx, δήλωσε τον Μάιο ότι η Ρωσία είχε περίπου 3.000 λειτουργικά τανκ όταν εισέβαλε στην Ουκρανία, ωστόσο σύμφωνα με τα δεδομένα του 2022 είχε χάσει τουλάχιστον 2.329 τανκ.

Εκτός από το να καταστρέφουν τανκ οι Ουκρανοί έχουν αποκτήσει κάποια αιχμαλωτίζοντας τα για να τα χρησιμοποιήσουν. Ο Μάικλ Κόφμαν, διευθυντής του Προγράμματος Ρωσικών Μελετών στο Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων, ανέφερε τον Μάρτιο ότι η Ουκρανία αιχμαλώτισε και χρησιμοποίησε ρωσικά τανκ T-80.

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024