Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Το μεγάλο παιχνίδι με Ολυμπιακό και τα «σενάρια» για μεταγραφή

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο παιχνίδι με Ολυμπιακό και τα «σενάρια» για μεταγραφή

 Σε συναγερμό ο Παναθηναϊκός για το ντέρμπι της Euroleague πρεμιέρας. Αποφασισμένος ο Αταμάν έπειτα απο το κάζο του Σαββάτου. Ματιές ξανά στο ΝΒΑ

Ούτε εβδομάδα πριν στο 51-75 του Super Cup ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε απότομα σε μια δύσκολη πραγματικότητα. Εκείνη που τα «θέλω» έπειτα από ένα καλοκαίρι με 11 μεταγραφές πρέπει άμεσα να μετατραπούν σε «μπορώ» απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης: Τον Ολυμπιακό.

Και μιας και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι δύο τους πρέπει να τα ξαναπούν και μάλιστα άμεσα; Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η πίεση στον Παναθηναϊκό είναι τεράστια τότε δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά σημαίνουν αυτά τα ντέρμπι αιωνίων στην στρατόσφαιρα του μπάσκετ.

Περιμένει sold out το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Και περιμένει να δείξει με την εικόνα του, ότι ο τελικός του περασμένου Σαββάτου ήταν μια αναγκαστική δύσκολη αρχή. Να επιβεβαιώσει πως έστω και αν ακόμη είναι πολύ νωρίς μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλο του και φυσικά να τον νικήσει.

Μην ακούτε εκείνα τα… υπεράνω «είναι μόνο ένα ματς, στα 36 της κανονικής διάρκειας» και άλλες σαχλαμάρες. Καίγονται οι Πράσινοι. Γιατί αυτή τη φορά όλα θα συμβούν μπροστά στο κοινό τους. Και δεν θέλουν να σκεφτούν ούτε για αστείο να δουν το ίδιο έργο δεύτερη φορά.

Έκανε πολλές παρατηρήσεις ο Εργκίν Αταμάν σε όλους δείχνοντας το βίντεο του τελικού. Για τα τεράστια λάθη στην άμυνα, την ατολμία στην επίθεση, το γεγονός ότι σχεδόν σε μόνιμη βάση οι παίκτες του πήγαιναν δεύτεροι στη μπάλα χάνοντας κατά κράτος όλες τις προσωπικές μονομαχίες (22-41 τα ριμπάουντ). Και δεν έμεινε μόνο στο… μπάσκετ. Τους χτύπησε και στο φιλότιμο ο Τούρκος. Συμβόλαια εκατ ευρώ έχουν οι περισσότεροι. Δεν μπορεί να βάζουν τέσσερις πόντους σε μια περίοδο και έντεκα σε ένα ημίχρονο.

Και ο Αταμάν είναι μυστήριο τρένο, μην κοιτάτε που οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν έχουν εικόνα. Δεν σηκώνει πολλά-πολλά. Μάλιστα κάποιοι φίλοι στη γειτονική χώρα μου έλεγαν μετά τον τελικό του Σαββάτου ότι πήρε τόσες ανάποδες που άνοιξε πάλι τον φάκελο των μεταγραφών. Και εκεί που είχε ηρεμήσει, έβαλε πάλι μπρος για μια κίνηση που εάν και εφόσον θα προκαλέσει αίσθηση. Θα σας πω και για αυτή προσεχώς. Από ΝΒΑ μεριά το ενδιαφέρον…

Περιμένει αύριο αντίδραση ο Τούρκος. Και περιμένει να δει την ομάδα του πλέον σε ένα ματς όπου ο αντίπαλος δεν θα έχει δύο θεριά στη front line του, αλλά ένα. Η απουσία του Μουσταφά Φαλ είναι από μόνη της συνθήκη για το ντέρμπι. Όχι μόνο γιατί ο Γάλλος είναι κυρίαρχος αμυντικά, αλλά και γιατί ίσως είναι ο καλύτερος ψηλός δημιουργός της Ευρώπης.

Το Σάββατο ο Γάλλος έπαιξε λίγο. Μαζί με τον Μιλουτίνοφ όμως κατέβασαν τον «γενικό». Τώρα ο Σέρβος κάθε φορά που θα κάθεται στον πάγκο θα αφήνει στην βάρδια του τον Λουκ Σίκμα. Ώρα λοιπόν να αποδείξει και ο Μπλατσερόφσκι και ο Αντετοκούνμπο ότι μπορούν να κάνουν όση δουλειά χρειάζεται για να μην τρέχει και δεν φτάνει μόνος του ο Λεσόρ…

Και μέσα σε όλα; Να και η επίσκεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ σε αυτή την τελευταία προπόνηση. Επίσκεψη με νόημα από εκείνες που δεν χρειάζονται λόγια. Δημόσια συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό έδωσε ο ιδιοκτήτης των Πράσινων το Σάββατο και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε. «Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν. Δεν είμαι ικανός να μιλήσω για θέματα μπάσκετ.

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όταν μια ομάδα είναι νέα όπως εμείς, δεν έχει χημεία και δεν μπορεί να βρίσκεται με κλειστά μάτια, ο μόνος τρόπος να παρουσιάσει την εικόνα που θέλει ο κόσμος είναι να παλεύει. Θεωρώ ότι το Σάββατο δεν παλέψαμε όσο έπρεπε. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε αυτό που θέλω να δω είναι να παλεύουμε για κάθε μπάλα και για κάθε κατοχή. Εάν ο κόσμος δει ότι παλεύουμε θα είναι δίπλα μας όλη τη χρονιά» ήταν οι μοναδικές του ατάκες στο ΟΑΚΑ.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024