Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans με την Valkyrie

Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans με την Valkyrie

Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε την πρόθεσή να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής του 2025 στην κατηγορία των Ηypercars «κατεβάζοντας» στο grid την Βαλκυρία

Το αρχικό σκεπτικό εξέλιξης της Valkyrie το 2019 περιλάμβανε, κάπως αυτονόητα και το Le Mans, ωστόσο το 2021 το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, όχι όμως για πολύ μιας και η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επιστρέψει στην κατηγορία Hypercar του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής με την καθ΄όλα ταιριαστή Βαλκυρία σε μορφή αγωνιστικού πρωτοτύπου να κάνει την εμφάνισή της στo Le Mans του 2025.

Αφετηρία για την αγωνιστική Valkyrie θα αποτελέσει η έκδοση AMR Pro η οποία παρουσιάστηκε το 2021 ως ένα υπεραυτοκίνητο για χρήση αποκλειστικά σε περιβάλλον πίστας. Ωστόσο, οι προδιαγραφές της κατηγορίες Hypercar του WEC σημαίνουν ότι η AMR Pro θα αποχωριστεί το υβριδικό μέρος του συνόλου της προς όφελος ενός καλύτερου «ζυγίσματος», περιορίζοντας παράλληλα την ισχύ του ατμοσφαιρικού V12 των 1.000+ ίππων με τον οποίο εφοδιάζεται.

Για την ακρίβεια, το ατμοσφαιρικό μοτέρ των 6,5 λίτρων της Cosworth με το όριο στροφών να υπερβαίνει τις 11.000 θα υποστεί σημαντικές αλλαγές που θα μειώσουν την ισχύ του κάτω από τους 670 ίππους όπως επιβάλλουν οι σχετικές προδιαγραφές αλλά κυρίως, θα συμβαδίζουν με τις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις συνεχούς λειτουργίας και στις καταπονήσεις ενός 24ωρου αγώνα.

«Ήμασταν παρόντες στο Le Mans από τις πρώτες ημέρες του και πλέον επιστρέφουμε στην σκηνή των πρώτων μας θριάμβων στοχεύοντας να γράψουμε ξανά ιστορία με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που προκύπτει από το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aston Martin», δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Lawrence Stroll για την απόφαση των Βρετανών να συμμετέχουν στο WEC και η οποία δεν είναι η μοναδική του είδους καθώς η Valkyrie θα συμμετάσχει επίσης και στο IMSA SportsCar Championship, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από το Le Mans θα εμφανιστεί επίσης στις εξίσου ιστορικές πίστες της Daytona και τoυ Sebring στον 24ωρο και των 12ωρο αγώνα αντίστοιχα.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη νίκη της Aston Martin στο Le Mans όπου συμμετείχε για πρώτη φορά πριν 95 χρόνια καταγράφηκε το 1959, ενώ η συνολική συγκομιδή της αριθμεί 19 νίκες στην θρυλική πίστα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024