Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίαμβος της Γαλατά στο Ολντ Τράφορντ (2-3) - Δύσκολη νίκη της Μπάγερν στην Κοπεγχάγη (1-2)

Θρίαμβος της Γαλατά στο Ολντ Τράφορντ (2-3) – Δύσκολη νίκη της Μπάγερν στην Κοπεγχάγη (1-2)

Ματσάρα στο Ολντ Τράφορντ, με την Γαλατάσαραϊ να κερδίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 – Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε από την Κοπεγχάγη η Μπάγερν (1-2).

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού Champions League έγινε στο Ολντ Τράφορντ, με την εντυπωσιακή Γαλατάσαραϊ να επικρατεί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2, για την 2η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου δυσκολεύτηκε στη Δανία απέναντι στη μαχητική Κοπεγχάγη, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να κάνει το 2/2.

Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, η Μπάγερν είναι στην κορυφή του ομίλου με 6 πόντους και ακολουθεί η Γαλατάσαραϊ με 4 βαθμούς. Τρίτη η Κοπεγχάγη με 1 πόντο, χωρίς βαθμό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την επόμενη αγωνιστική (24/10), η Γαλατάσαραϊ υποδέχεται την Μπάγερν και η Μάντσεστερ την Κοπεγχάγη.

Μια από τις σπουδαιότερες νίκες στη σύγχρονη ιστορία της πανηγύρισε η Γαλατάσαραϊ, με την τούρκικη ομάδα να επικρατεί εκτός έδρας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 και να φεύγει με το «διπλό» από το Ολντ Τράφορντ.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη τουρκικού συλλόγου στην Αγγλία! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 17’ με κεφαλιά του Χόιλουντ, αλλά η Γαλατάσαραϊ ισοφάρισε στο 23’ με ωραίο σουτ του Ζαχά.

Στο 59’ οι γηπεδούχοι σκόραραν και πάλι με τον Χόίλουντ αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει σωστά τη σημαία για οφσάιντ. Το γκολ ακυρώθηκε, αλλά ο Δανός δεν πτοήθηκε. Στο 67’ με εκπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 2-1!

Οι παίκτες του Τεν Χαγκ όμως και πάλι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Στο 71’ οι παίκτες της Γαλατάσαραϊ συνεργάστηκαν άψογα και ο Ακτούργογλου με εξ επαφής πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.

Πέντε λεπτά μετά ο Κασεμίρο έκανε πέναλτι στον Μέρτενς, με τον διαιτητή να αποβάλει τον Βραζιλιάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ικάρντι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ό,τι δεν κατάφερε στο 78’ ο Αργεντινός επιθετικός, το έκανε στο 81’. Ο Λατινοαμερικάνος βγήκε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ και με υπέροχο πλασέ έγραψε το 2-3! Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, με την Γαλατάσαραϊ να παίρνει μια ιστορική νίκη.

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ονάνα, Νταλότ, Άμραμπατ (89’Μαρσιάλ), Λίντελεφ, Βαράν, Κασεμίρο, Μάουντ (85’Άντονι), Φερνάντες, Μέιμπρι (46’Έρικσεν), Ράσφορντ (67’Γκαρνάτσο), Χόιλουντ.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Μπαρντακτσί, Ανχελίνιο (84’Εντομπελέ), Σάντσες, Μπούι, Αϊχάν (84’Νέλσον), Τορέιρα (61’Ολιβέιρα), Ακτούρκογλου, Ζαχά (72’Μέρτενς), Τετέ (61’Γιλμάζ), Ικάρντι.

Έκανε το 2/2 η Μπάγερν 

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό Champions League πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη μαχητική Κοπεγχάγη.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού και στο 56’ άνοιξαν το σκορ με δυνατό σουτ του Λεραγκέρ. Μετά το 1-0, όμως, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν.

Στο 67’ ο Μουσιάλα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 και στο 83’ ο Τελ, μετά την ωραία πάσα του Μίλερ, έκανε το 2-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την Μπάγερν Μονάχου. Στις καθυστερήσεις η Κοπεγχάγη άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Ούλρχαϊχ είπε «όχι» στον Λάρσον.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ντικς (78’Λουντ), Άνκερσεν, Βάβρι, Μέλινγκ, Φαλκ, Λεραγκέρ, Ντιόγκο Γκονσάλβες (85’Όσκαρσον), Ελιουνούσι (85’Λάρσον), Ασουρί (65’Μπάρτζι), Κλάεσον

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κιμ, Ντέιβις, Ουπαμεκανό, Μαζραουί, Κίμιχ, Λάιμερ (77’Μίλερ), Μουσιάλα (77’Γκορέτσκα), Κομάν (87’Τσούπο-Μότινγκ), Σανέ (77’Τελ), Κέιν

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024