Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εσύ, τι «lensαρες» τελευταία;

Εσύ, τι «lensαρες» τελευταία;

Το νέο εργαλείο οπτικής αναζήτησης από τη Google είναι γεγονός.

Πρόσφατα βρεθήκαμε στην παρουσίαση μίας νέας υπηρεσίας της Google που ακούει στο όνομα Google Lens. Η εταιρεία μας φιλοξένησε σε έναν πολύ όμορφο μέρος στο Χαλάνδρι, όπου διάφορα και εντελώς διαφορετικά αντικείμενα υπήρχαν στο χώρο και μας ζητούσαν να τα ανακαλύψουμε. Το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν απλά να τα φωτογραφίσουμε μέσω του νέου εικονιδίου που θα το βρείτε στην άκρη δεξιά στην περιοχή της αναζήτησης. Εκεί λοιπόν επιλέγεις τι θέλεις να φωτογραφίσεις και στη συνέχεια βρίσκεις αυτό το αντικείμενο όπου πιθανόν να υπάρχει στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης (που είναι βέβαια η Google), που σημαίνει ότι βρίσκεις τα πάντα για αυτό, από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Όσο για το πρόβλημα της γλώσσας, υπάρχει και επιλογή μετάφρασης. Προφανώς και δεν υπόσχεται το 100% της επιτυχίας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αλλά η πιθανότητα να το πετύχεις είναι τόσο μεγάλη που θα σας εκπλήξει ευχάριστα, όπως συνέβη και σε μένα. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι μπορούσα να βρω το όνομα του κάθε φυτού που υπήρχε στο χώρο (ποτέ δεν τα πήγα καλά με το να θυμάμαι ονόματα φυτών), όπως και του κάθε αντικειμένου που μπορούσες να το αναζητήσεις και με επιπλέον πληροφορία όπως: αν το αντικείμενο που φωτογραφίζεις είναι κόκκινο, μπορείς να του ζητήσεις το ίδιο αλλά σε άλλο χρώμα! Καταπληκτικό, αν ψάχνεις για παράδειγμα κάποιο fashion item.

Στη συνέχεια της παρουσίασης, είχαμε τη χαρά να φτιάξουμε ανά ομάδες χορτοφαγικές συνταγές με τις οδηγίες της απίθανης Madame Ginger, με υλικά κυρίως άγνωστα και σε μοναδικούς συνδυασμούς, με σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα. Η δική μου συνταγή, η Blue Pitaya bowl ήταν όπως λέει και το όνομά της μπλε (λόγω της μπλε σπιρουλίνας) και ήταν γλυκό απίθανης γεύσης με τόφου, μπανάνες, dragon fruit, αγαύη και άλλα ενδιαφέροντα συστατικά.

Το εργαλείο οπτικής αναζήτησης που είναι διαθέσιμο και μέσα από το Google App (Android και  iOS) έχει διάφορους τρόπους που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σίγουρα ήρθε για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Σημειώνεται ότι ήδη κάθε μήνα καταγράφονται πάνω από 12 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google Lens.

Τι μπορείς να μάθεις «λενσάροντας»; Η εταιρεία μας προτείνει τους παρακάτω επτά τρόπους:

  1. Μάθετε περισσότερα για τα μέρη που βρίσκετε 

Αν συναντήσετε ένα ενδιαφέρον κτήριο ή τοπόσημο που δεν αναγνωρίζετε, το Lens μπορεί να σας πει τι είναι αυτό, παρέχοντας μια σειρά από συνδέσμους με περισσότερες πληροφορίες. Πατήστε την επιλογή “Places” στο Lens και βάλτε την κάμερα να δει το κτήριο ή το τοπόσημο. Η εφαρμογή αμέσως θα αναγνωρίσει τι είναι αυτό που βλέπετε και θα σας παρέχει επιπλέον λειτουργίες όπως “Search Information», «Save place”, “Share” και πολλά άλλα.

  1. Βελτιώστε τις κηπουρικές σας δυνατότητες

Αντίστοιχα, αν βρίσκεστε κάπου έξω ή στον κήπο σας, μπορεί να βρείτε κάποιο φυτό ή ζώο που δεν είστε ακριβώς σίγουροι τι είναι ή που να μη μπορείτε να το περιγράψετε επαρκώς με λέξεις. Το Lens μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε και να μάθετε τα πάντα γύρω από αυτό – όπως π.χ. αν το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να μεγαλώσει σε εσωτερικό χώρο.

  1. Μεταφράστε σημάνσεις, μενού και πολλά άλλα σε πάνω από 100 γλώσσες

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε, το Lens μπορεί να καλύψει οποιοδήποτε κενό δημιουργείται λόγω διαφορετικής γλώσσας. Με τη λειτουργία Translate, το Lens μπορεί να μεταφράσει κείμενα όπως μενού και πινακίδες, απλώς τραβώντας μια φωτογραφία ή απλώς εστιάζοντας με τη κάμερα στο κείμενο προς μετάφραση με το κινητό.

  1. Βοήθεια με τα μαθήματα του σχολείου

Αν έχετε κολλήσει σε κάποιο μαθηματικό πρόβλημα, ή σε μια ερώτηση ιστορίας, θετικών επιστημών, κ.λπ., μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Homework” στο Lens, να βγάλετε μια φωτογραφία και το εργαλείο θα σας εμφανίσει διάφορους τρόπους για το πώς να λύσετε το πρόβλημά σας.

  1. Ψωνίστε τα προϊόντα που σας τράβηξαν το μάτι

Όταν σερφάρετε με το κινητό και βλέπετε κάποιο προϊόν που θα θέλατε να αποκτήσετε  απλά κάντε screenshot και μετά επιλέξτε το με το Lens και θα σας εμφανιστεί μια σειρά από επιλογές με τρόπους αγοράς ή σημεία πώλησης. Το σύστημα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και όταν βρίσκεστε εν κινήσει στα μαγαζιά και βρείτε κάτι που σας αρέσει. Μια φωτογραφία με το Lens και θα σας εμφανιστούν διάφοροι τρόποι αγοράς από ψηφιακά καταστήματα.

  1. Κάντε πολλαπλές και σύνθετες αναζητήσεις με το Multisearch

Το Multisearch στο Lens σας βοηθά να συνδυάσετε λέξεις και εικόνες ώστε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Για παράδειγμα, μέσα από το Lens  βγάζετε μια φωτογραφία τα παπούτσια που σας αρέσουν αλλά τα θέλετε σε μπλε χρώμα. Κάνοντας swipe up πατάτε “Add to Search”, μετά προσθέτετε τη λέξη «μπλε» και το Lens θα σας εμφανίσει παρόμοια παπούτσια στο χρώμα που θέλετε. Η εφαρμογή μπορεί να κάνει το ίδιο και για διάφορα σχέδια – π.χ. ένα ωραίο σχέδιο που βρήκατε σε μια μπλούζα και το θέλετε για κουρτίνες. Βγάζετε μια φωτογραφία τη μπλούζα, κάνετε swipe up, γράφετε τη λέξη «κουρτίνες» – και ιδού!

  1. Απελευθερώστε τη δημιουργικότητα σας με το Lens και το Bard

Μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες μαζί με κείμενο στις συνομιλίες σας με το Bard, για να ενισχύσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας με εντελώς νέους τρόπους, φέρνοντας τη δύναμη του Google Lens στο Bard, ξεκινώντας από τα Αγγλικά. Για παράδειγμα μπορείτε να δείξετε μια εικόνα από ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών στο Βard που βρήκατε στις διακοπές σας και να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε το Bard για προτάσεις για το πώς να δέσετε τα σανδάλια σας για ένα νέο look, και μετά να συνεχίσετε την έρευνα σας στο Search – με το κουμπί Google It – και να ανακαλύψετε σειρά από προϊόντα σε ηλεκτρονικά καταστήματα από όλο το διαδίκτυο.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024