Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στη Λούτσα: Δύο οι συλλήψεις από την Αστυνομία - Αναζητείται τουλάχιστον ένα άτομο ακόμη

Μακελειό στη Λούτσα: Δύο οι συλλήψεις από την Αστυνομία – Αναζητείται τουλάχιστον ένα άτομο ακόμη

Η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα. Η δεύτερη σύλληψη έγινε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο. Αναζητείται τουλάχιστον ένα άτομο ακόμη.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα έκανε η Ελληνική Αστυνομία μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας ανακοίνωσε ότι δύο άτομα, Τούρκοι υπήκοοι, έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, 32 και 28 ετών, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ακόμη τουλάχιστον ένα άτομο.

Τα θύματα δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τη χώρα μας, ενώ μετά από έρευνα προέκυψε ότι σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση που δρα σε χώρες του εξωτερικού

Ο κ. Σκούρας σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπόθεση τέθηκε σε απόλυτη προτεραιότητα, καθώς ο τρόπος τέλεσης της ανθρωποκτονίας παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα.

Υπήρξε συνεργασία και με αρχές άλλων χωρών.

Σχεδόν άμεσα είχε συλληφθεί ο πρώτος κατηγορούμενος (32 ετών) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ φορούσε τα ρούχα και παπούτσια που έφερε και κατά την τέλεση του εγκλήματος.

Μαζί του ο 32χρονος είχε στην χειραποσκευή του τέσσερα φυσίγγια και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.

Στιγμιότυπο από τις έρευνες της Αστυνομίας στο σημείο της δολοφονίας στη Λούτσα.

Η δεύτερη σύλληψη στον Άγιο Δημήτριο

Ο δεύτερος κατηγορούμενος (ο 28χρονος) συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στην οικία όπου διέμενε. Κατασχέθηκε ποσότητα κάναβης, ενώ βρέθηκαν και τα ρούχα που φορούσε κατά την ανθρωποκτονία των έξι Τούρκων.

Τα θύματα δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τη χώρα μας, ενώ μετά από έρευνα προέκυψε ότι σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση που δρα στο εξωτερικό.

Οι κατηγορούμενοι στο παρελθόν «έχουν κατηγορηθεί – κατά περίπτωση – για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και αλλοδαπών», όπως είπε ο κ. Σκούρας.

Όλα τα θύματα είχαν δεχθεί χαριστική βολή

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου θύμισε ότι τα έξι θύματα δέχθηκαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα τέσσερα θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος, ενώ τα άλλα δύο στο έδαφος. Για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι είχαν δεχθεί τουλάχιστον έναν τραυματισμό στο κεφάλι, δηλαδή χαριστική βολή.

Η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ειδικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου και πέντε παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ακολούθησε επισταμένη και συνδυαστική έρευνα, όπως τόνισε η Κωνσταντία Δημογλίδου. Τα θύματα σχετίζονταν με εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο εξωτερικό, ενώ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού.

Ο ρόλος του 32χρονου

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος – ο οποίος ανήκε επίσης στο περιβάλλον της οργάνωσης – είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και εκτέλεση της ανθρωποκτονίας αφού είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από τη χώρα προέλευσής τους στη χώρα προορισμού μέσω της Ελλάδας, προμηθεύοντάς τους με πλαστά δελτία ταυτότητας, καθώς και με πλαστές κάρτες επιβίβασης, ενώ παράλληλα τους οδήγησε σε κατάλυμα στην Αρτέμιδα (Λούτσα) με τη δικαιολογία να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.

Περαιτέρω, όπως σημείωσε η κ. Δημογλίδου, προέκυψε ότι ο 28χρονος μεταφέρθηκε στον τόπο όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, από τον 32χρονο, προτού αυτός οδηγήσει εκεί τα έξι θύματα με την πρόφαση της μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024