Ρένος Χαραλαμπίδης: «Η Ελλάδα μου είναι υπεραρκετή για την καριέρα μου»
Ο ηθοποιός κάνει μια αναδρομή στην καλλιτεχνική διαδρομή του από το 1996 που βγήκε στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία του.
Μια αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τη γειτονιά που μεγάλωσε και μοιράστηκε προσωπικές του στιγμές.
«Είμαι γέννημα θρέμμα Ζωγραφιώτης. Βαφτίστηκα στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα. Στο γήπεδο μπάσκετ του ΑΟΖ ξεκίνησε να παίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τον θυμάμαι που ερχόταν και στην εκκλησία. Θα μπορούσα λόγω ύψους να παίζω μπάσκετ, αλλά δεν είχα την… καρδιά γι’ αυτό. Το ‘σινεμά της γειτονιάς’ έχει ‘χαραχτεί’ μέσα μου, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις».
Ο ηθοποιός κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές
«Έκανα τηλεόραση γιατί…»
«Ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στην εικόνα του και όπως φαίνεται, του ‘βγαίνει’, έχει ‘χολιγουντιανή συμπεριφορά’. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει ποτέ να γίνει πρωθυπουργός, αλλά η οδοντοστοιχία του θα αντανακλά τα φώτα των πλατό».
Για την καριέρα του
«Η βίλα Κοτοπούλη είναι ένα κτίριο με ιδιαίτερη σημασία για εμένα, εκεί άρχισε μέσα μου να πάλλεται η ιδέα του ηθοποιού. Όταν έκανα την πρώτη μου ταινία, το σινεμά ήταν μια υπόθεση πλουσίων. Έκανα το «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» και το «Βότκα πορτοκάλι» γιατί δεν πήγαιναν καλά οι ταινίες μου. Έκανα τηλεόραση γιατί έπρεπε να βρω τα λεφτά να γίνει ο ‘κινηματογράφος μου’, έπρεπε να βιοποριστώ».
Ο Γιώργος Λάνθιμος
«Ζηλεύω τον Γιώργο Λάνθιμο, είναι παράδειγμα προς μίμηση για φεστιβαλικό κινηματογράφο. Αν έφτιαχνα μια κριτική επιτροπή θα έβαζα ανθρώπους της αγοράς και όχι ‘χομπίστες’. Μόνο αν έχεις στο βιογραφικό σου μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, έχεις το δικαίωμα να κάθεσαι σε ένα πάνελ».
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442