Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μειωμένος ΦΠΑ κατά 11% στα αγροτικά μηχανήματα

Μειωμένος ΦΠΑ κατά 11% στα αγροτικά μηχανήματα

Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύσουν άμεσα από την 1η Νοεμβρίου 2023

Μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα (από 24% σε 13%) προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ύστερα από συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύσουν άμεσα από την 1η Νοεμβρίου 2023 και προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών για τα αντίστοιχα αγαθά και υπηρεσίες.

Ειδικότερα με τις διατάξεις που εισάγονται:

– Μειώνεται από 24 σε 13% ο ΦΠΑ για τα εξής αγροτικά μηχανήματα:

Γεωργικοί ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών, γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία, αντλίες για υγρά, κινητά σιλό, θερμοκήπια, τα οποία από τη φύση και τα χαρακτηριστικά τους προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία. Στην κτηνοτροφία περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής ζώων, πτηνών ή εντόμων. Δεξαμενές αποθήκευσης νερού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποθήκευση νερού για την άρδευση ή την στράγγιση ή την πυρόσβεση ή στις ιχθυοκαλλιέργειες. Εξαιρούνται τα μέρη και τα εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών.

«Η κυβέρνηση πιστή στις προγραμματικές της δεσμεύσεις προχωρεί σε μείωση του ΦΠΑ σε μια σειρά αγροτικών μηχανημάτων» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση πιστή στις προγραμματικές της δεσμεύσεις προχωρεί σε μείωση του ΦΠΑ σε μια σειρά αγροτικών μηχανημάτων. Στόχος μας η μείωση του κόστους παραγωγής και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, δημιουργούμε τις συνθήκες για στήριξη του αγροτικού επαγγέλματος, αφού με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε και την ελληνική περιφέρεια».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024